WHAT I EAT IN A DAY- Min min syn på hälsosam kost!

what i eat in a day

Halloj! Jag tycker väldigt mycket om What I eat in a day videor och blir väldigt inspirerad av dem, så därför ville jag gör min egna! Jag går också igenom vad hälsosam kost innebär för mig! Videon är rätt lång men ändå känns det som att jag inte fick nånting sagt gällande ämnet, haha. Men det är väl så när man är grymt intresserad av något! Hoppas ni gillar den hur som helst! Här hittar ni videon “What I eat in a Day- Min syn på hälsosam kost” och här är recepten till alla måltider:

FRUKOST: BANANPLÄTTAR & INGEFÄRA TE

3 ägg, 1 banan, lite havregryn. Mixa! Stek i en Sensuella stekpanna från Ikea (tro mig, smaken i den och en annan stekpanna är ENORM, jag har testat flera gånger!). Jag steker ibland i smör och ibland i t.ex. kokosolja. Toppar med mangoyoghurt och bär (oftast hallon och blåbär).

Till ingefära teet behöver man 1 citron och en bit ingefära. Hacka dessa i små bitar och låt värmas upp i en kastrull med vatten (ska dock inte kokas) tills man börjar känna en tydlig doft av dessa i rummet (typ 20 min). Ibland brukar jag sätta i en kanel stång också! Rör i honung.

LUNCH: GLUTENFRI PIZZA

1½ tsk salt
11 g torrjäst
 ½ dl olivolja
3 ½ dl vatten som värmts till 42 grader
7 dl glutenfritt mjöl (jag brukar själv blanda ihop majsmjöl, rismjöl och bovetemjöl ALDRIG köpa färdiga blandningar som innehåller socker!)

Blanda salt, torrjäst och lite mjöl.
Häll på det 42 gradiga vattnet (lite varmare än fingervarmt!)
Tillsätt mjöl och olja
Låt jäsa 20 min
Grädda i 200 grader 5-7 min
Sätt på fyllning och grädda igen i cirka 5 min

Jag brukar ha på t.ex. tomatpuré, tonfisk, broccoli, ekologisk burk majs, ananas, oregano, tomat, ibland ost men får dålig hy av ost så händer väldigt sällan, paprika, rödlök.

Servera med fräsch sallad.

MELLANMÅL: Melon bowl

Ta bort kärnorna ur en halv honungsmelon. Fyll hålet med turkisk yoghurt (söta med lite honung om du vill, SÅ GOTT!) eller mjölkfri variant. Toppa med bär.

MIDDAG: SVARTA BÖNBIFFAR

 ca 400 g ekologiska svarta bönor (kokta)
½ dl frön (t.ex. solros)
salt & peppar
1 dl glutenfritt ströbröd
2 ägg
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta
2 msk olja

Mixa ingredienserna, forma biffar och stek dem i stekpannan.

Hacka potatis, aubergine, squash, morot, paprika, broccoli, blomkål o.s.v. och sätt i en skål. Rör i lite olivolja, salt, peppar, paprikapulver, chili mm. samt solrosfrön. Rosta i ugnen cirka 30 min i cirka 220 grader.

Sås: Ibland tar jag gräddfil + dill eller tahini + citron.

Har ni testat dessa eller kommer ni att testa?

1
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *