• VEM ÄR DEN DÄR SOLLAN!?

  DSC0047.jpg2

  This post will be in only in swedish so sorry for that 🙂

  Så jag kan tänka mig att många av mina läsare där ute funderar över vem den där Sollan egentligen är som jag ibland nämner i mina inlägg. Så långt hoppas jag att ni kunnat räkna ut i alla fall att Jona är min pojkvän och Sollan är då vår inneboende. Men jag ska försöka reda ut för er lite mer om vem den här Sollan är och varför han bor tillsammans med oss 🙂

  Vad är Sollans riktiga namn?

  Simon Bengt Åke Solvin

  Så hur känner jag och Jona Sollan?

  Vi är alla tre 93 födda och har gått samma högstadie och gymnasie. Jag och Sollan blev vänner på 8an i högstadiet i samband med lägerskolan då vi skulle konfirmeras. Jona och Sollan däremot blev vänner först på 1an i gymnasiet, då också mycket på grund av att de sen tidigare kände varandra från friidrotten. Eftersom att jag och Sollan redan sen tidigare var vänner, Jona och jag var ett par och Sollan och Jona blev bästa vänner så har det helt naturligt blivit att vi alla tre ibland umgåtts.
  Sen flyttade alla tre för fortsatta studier hit till Vasa så det gjorde ju att vänskapen kunde fortsätta.

  Varför bor Sollan tillsammans med mig och Jona?

  För ett år sen var jag tre månader på praktik i Stockholm. Eftersom det skulle bli dyrt för mig att betala för två hyror samt ensamt för Jona sålänge jag var borta så bestämde vi oss för att Sollan skulle bo med Jona sålänge. Efter praktiken så började vi dock tänka att kanske Sollan borde på kvar. Vi har trots allt en ganska stor trea så vi har varsitt rum och bra med utrymme. Dessutom skulle vi alla tre få betydligt billigare hyra vilket känns superskönt när man är studerande. Så på den vägen är det och nu har vi bott ett halvt år tillsammans alla tre.

  Hur funkar det för mig att bo med två karlar?

  Det har nog gått förvånansvärt bra! Båda två känner mig väldigt bra och vet att jag är pedant och väldigt noga med att alla saker har sin plats! Så vi (jag hehe) har gjort upp regler för hur det ska vara i denna lägenheten och jag är så fruktansvärt glad över att det respekteras och fungerar. Självklart är ju jag en sån som typ dör om tandkrämen ligger fel eller skorna inte är inne i skåpet (haha) men jag måste ju också lära mig att acceptera att det inte alltid kan vara perfekt. Så nej det har nog gått riktigt bra! Och Sollan har ju faktiskt lärt sig flera saker av mig 😉 Bland annat att hålla bättre ordning, tvätta kläder och att göra bättre och hälsosammare mat.
  Dessutom är ju Sollan en pratkvarn så man får ju aldrig en tråkig stund! (eller en lugn stund för den delen, haha) Vi passar alla tre väldigt bra tillsammans (jag lovar att jag skulle ALDRIG ha låtit någon annan bo här) så vi har faktiskt superkul!

  Vem ÄR Sollan då?

  Sollan kommer från Sundby i Pedersöre och studerar nu till klasslärare på Åbo Akademi här i Vasa. Hans absolut största intresse är friidrotten och han tränar stenhårt för att bli bättre på sin gren som är slägga. Några andra mindre intressen så är friluftsliv, öl och romantiska komedier, haha.
  Sollan är som jag skrev en pratkvarn. Han pratar och pratar och pratar och vet ni vad mer han gör, jo PRATAR. Vet ni hur länge det tar för mig att skriva detta inlägg på grund av att Sollan sitter mittemot mig här vid bordet och “studerar” (läs PRATAR). Haha.

  Haha jag dör alltså 😀 Nej men jag tror vi sätter punkt här och så får ni helt enkelt skicka en kommentar ifall ni vill veta något mera om Sollan. Eller kanske ni vill veta hur han upplever det att bo tillsammans med mig och Jona, hehe. Hur som, skicka en kommentar bara 🙂 Blir det många frågor tror jag Sollan får göra ett litet gästinlägg.

  0
  Follow:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  Looking for Something?