• Vad ska man bära på dop kalas?

  -Inlägget innehåller annonslänkar-

  Hej på er! För ett tag sen fick jag frågan vad jag rekommenderar att man ska bära till ett dop. Jag skrev ihop ett ganska långt svar och insåg att det vore roligt att göra ett helt inlägg om detta. För ni är säkert många därute som ska på dop och har den där gnagande känslan av att vad sjutton ska man sätta på sig? Så här kommer nu mina bästa tips på hur du kan tänka! Hoppas ni känner er inspirerade 🙂

  Först och främst. Dop handlar om att visa respekt för den lille och familjen så jag tycker absolut att man ska klä upp sig och vara fin, men förstås på ett stiligt och respekt fullt sätt så det inte blir för mycket Friday Party över det hela. Faktiskt tycker jag man kan ta lite inspiration av svenska kungafamiljen, de klär sig ofta så det skulle passa för dop.

  Outfit inspiration inför ett dop

  Klänning: Att bära klänning på dop är ganska vanligt och en passande klänning för dop är inte för urringad, gärna ska den ha ärm och gärna lite längre ärm vintertid så slipper man frysa och att bära nånting ovanpå. Längden på klänningen ska vara åtminstone ner på halva låret men gärna ner till knät. Tyvärr har jag sett allt för många gånger klänningar på dop som knappt täcker rumpan. Det är inte okej nånstans!

  Ett exempel på en passande klänning till dop är en knälång spetsklänning i någon fin pastellfärg eller färg om man inte passar i pasteller.

  Obs! Snälla skippa den väldigt omatchande svarta kavajen på klänningen, i alla festsammanhang! Allt för många gånger har jag sett folk bära vackra klänningar men som förstörs av en svart ickepassande kavaj på. Det är inte snyggt! Satsa istället på en klänning med lång ärm eller skippa klänning och bär en passande blus till kavajen istället! 

  sandraemilia, dop klädsel inspiration, vad bära på dop, inspiration, klädsel, stil

  Annonslänkar: Dress blue, dress blue, dress pink, dress flowers, dress beige, dress dark and flowers, earrings silver, earrings rose gold, silver ballerinas, black ballerinas, pink ballerinas, bracelet, bracelet, blue bag, black bag, pink bag

  Kjol: Kjol funkar också till dop men tänk även där på längden, den får inte bli för kort! Tänk också att den får vara lite finare, i spets eller ett glansigare tyg. Dock känns inte fake läder riktigt rätt utan tänk snarare då nått typ av chiffong liknande tyg. Som den här.

  Byxor: Absolut kan man ha byxor på dop, men välj då gärna ett par snyggare slacks eller kostymbyxor. Jeans blir för vardagligt. Byxorna kan vara svarta men välj något ljusare eller färggladare upptill.

  Färger: Helsvart är no no på dop! På ett dop firar man livet och lycka och helsvart svart signalerar sorg. Bär pasteller eller starkare färger. Mönstrat funkar också och svart vitt mönstrat är absolut okej om man inte är en person som gillar färg.

  Skor: Är det sommar och varmt så funkar så gott som alla högklackade skor, finare sandaler och ballerinas. Men vintertid kanske det känns lite svårare med skor. Eftersom vi i vårt kalla land nästan alltid behöver strumpbyxor så är öppna skor ett stort no no. Välj en stängd pumps eller ett par nätta ballerinas du kan ha även om du är inomhus i någons hem. Just dop festen är oftast hemma hos familjen och du kan absolut bära ballerinas där både för att hålla fötterna varma men också för att komplettera din stilhelhet. Matcha skorna med din lilla festväska för en snyggare och mer balanserad helhet.

  sandraemilia, dop klädsel inspiration, vad bära på dop, inspiration, klädsel, stil, byxor

  Annonslänkar: byxa svart, byxa rosa, rosa body, vit spetstopp, väska svart, väska rosa, tofsörhängen, diamant örhängen, svarta ballerinas, vita ballerinas

  Smycken: Komplettera din look med smycken. Jag har märkt bland mina kunder att många inte använder smycken för att de tänker det inte gör någon större skillnad, men de har alltid förvånats när jag visat dem skillnaden det kan göra. Till dop passar det bättre med stilrena, enkla smycken. Det är nu du ska bära dina dyrare smycken i äkta guld/silver. Tänk dock på att inte ha för många smycken på dig. Har du örhängen behöver du kanske inte halsband, är klänningen väldigt smyckad så räcker det med örhängen. Dessutom så ska du tänka på att matcha dina smycken på rätt sätt, gärna med din väska eller att dina smyckens former matchar något på kläderna/skorna/väskan. Till exempel är din blus prickig är det extra snyggt med pärlhalsband som fångar upp de runda formerna.

  Makeup: Makeupen ska du håla enkel och vacker. Framhäv dina bästa drag men skippa den tyngsta sotningen som passar bättre på en nattklubb.

  Hår: Känner man att klädseln är lite tråkig i sig kan det enkelt fås ett lyft med rätt frisyr. En snygg rundföning är tillräckligt eller gör en halvuppsättning med lätta vågor i ditt hår.

   

  Någon annan än jag som faktiskt blev rätt sugen på att gå på dop nu, haha? Hoppas ni känner er inspirerade av mitt inlägg och finns det liknande ämnen ni vill att jag ska ta upp så kommentera nedan! 🙂 Ha en fin dag!

  3
  Follow:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  Looking for Something?