TRÄNINGSTIPS- TIPS PÅ HUR DU KAN BYGGA UPP DINA PASS

Att veta hur man ska lägga upp ett träningspass är inte det lättaste så jag tänkte skriva ner ungefär hur jag tänker när jag gör mina, så kan ni kanske få lite inspiration till er egen träning 🙂 Det här gäller nu då bara i sommar när jag inte tränar på något gym och den enda vikten jag använder är min egna kroppsvikt och ett par 4 kilograms hantlar.

Mina pass är alltid en timme långa och jag sätter alltid på en äggklocka när jag börjar och slutar direkt när tiden gått ut. På så sätt är det lätt att motivera sig till att hålla ut om det nån gång sulle kännas tungt att träna. De första 15 minutrarna går åt till att värma upp. Nu här hemma så börjar jag alltid med att dansa. Jag älskar ju att dansa så när jag gör det är det inte något lugnt och stilla gung gung, utan det går upp och ner, hit och dit och upp över möbler och under, haha. Så jag säkert får upp pulsen, svetten och fettförbränningen innan jag börjar själva styrketräningen. Jag har delat upp mina dagar så att ett pass är alltid endera rumpa&lår eller armar&rygg&mage, aldrig båda två under samma pass! Jag väljer övningar från mina papper (kanske minns ni att jag samlat ihop massor med övningar från tex tidiningar som jag sen ordnat enligt muskelgrupp) och sätter sen igång. Jag kör alltid två styrkeövningar om vartannat och 12×3 varv. Alltså tex knäböj 12 st, marklyft 12, knäböj 12, marklyft 12, knäböj 12, marklyft 12 och alltså ingen paus mellan övningarna utan “pausen” är en annan övning. På detta sätt får jag en mer effektiv träning som bättre håller pulsen igång, dessutom hinner man med fler övningar på en timme. Under de här 45 minutrarna kör jag också cirka tre pulsöjande övningar. Det kan vara till exempel 20 stycken burpees, grodhopp eller x-hopp. Detta för att pulsen återigen ska stiga, svetten ska bryta ut och därmed hålla fettförbränningen på högsta nivå under hela träningen.

Hoppas detta gav er några tips och har ni frågor så är det bara att ställa dem! 🙂 Har ni tips till mig får ni ju självklart dela med er.

0
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *