• STYLING TIPS- Hur kan man styla stickad tröja?

  Hej! Sandra, kan du sätta upp hur man kan matcha stickade tröjor? Jag fryser såå mycket under vintermånaderna och använder mig alltid av dom 5 samma stickade tröjorna. Vad ska man tänka på då man köper säsongskläder som vintertröjor? Så tips på fina och varma vinteroutfits! Tack för en fin blogg!

  Hej på dig! Tack för ditt tips till inlägg, jag älskar ju när ni ber mig skriva om något specifikt ämne! :))) Och tack snälla du! Så självklart ville jag tipsa om detta ämne så efter jag fick denna fråga tog jag kontakt med Robert och kollade om han kunde hjälpa mig fota.

  Men det vill jag ännu inflika att jag kommer troligen att bära stickade tröjor dagligen i 2 månader framåt (åtminstone) så kika in här varje gång jag postar en outfit för chansen är stor att det kommer att vara med en stickad tröja! :)))

  Nedanför har jag dock satt ihop tre stilhelheter med varsin stickad tröja, ett par jeans, en kjol och en klänning. Hoppas det kommer att inspirera :)))

  Och här en lista vad man bör tänka på när man införskaffar en ny stickad tröja:

  • Kolla materialet! Naturmaterial så som ylle, bomull, kashmir och mohair o.s.v håller betydligt bättre värme, andas (alltså släpper även ut svetten och värme om man får för varmt), de håller bättre (flera tvättar och till och med flera år om man tar hand om dem), de börjar inte lukta svett och de noppar inte på samma sätt som syntetiska material.
  • Varför man inte ska välja syntetiska material så som akryl är för att akryl är kallt (tänk att du sätter på dig en plastpåse, inte så varmt, eller hur?), det andas inte så med andra ord fryser du när det är kallt och du svettas ihjäl när det är varmt. Svetten lämnar i plagget redan efter första användningen och med andra ord lär stinka efter ett tag… Det nopprar och kan vara oanvändbart redan efter en tvätt.
  • Ta hand om dina plagg! Tvätta inte så ofta utan vädra istället och ta t.ex. med plagget i duschen när du själv tvättar dig och bara skölj plagget under armarna där mest svett lämnar. Det räcker! Plantorka plaggen när du tvättat dem så de håller formen!
  • Självklart kommer du om du väljer en enklare mer klassisk modell och färg kunna använda plagget längre än om du väljer en modell och färg som du redan efter en vinter tröttnat på. Dessutom är en enkel modell enklare att göra varierande looks med än en som redan har olika krusiduller och mönster på.
  • Det jag själv har i min garderob sen många år tillbaka som jag varje vinter återkommer till är en enkel svart och en mörkgrå tunnstickad tröja med rund hals och inga extra detaljer. Sen har jag även en beige polo även den utan extra detaljer som också används till allt och också kommer fram varje år. Samma sak en vit. Så dessa fyra tycker jag man kommer långt med då de funkar till jeans, byxor, kostymbyxor, kjolar och trendplagg som bara finns för en säsong.

  sandraemilia, outfit, knit, pencil leather, skirt, orange, fashionista

  FÄRG + KJOL

  Det är ju roligt med färg även under vintern och den här plockade jag fram nu igen ur min “bortglömda kläder” låda efter att inte ha använt den på några år. Men nu kände jag att den orangea färgen kändes helt rätt igen! Här matchar jag den med mitt absoluta favoritplagg som är min svarta pennkjol i fake skinn. Det jag tycker man ska tänka på här är att stoppa in tröjan i kjolens kant på det sätt som passar ens egna kroppsform. Detta för att skapa en snyggare siluett och helhet. Jag älskar ju även att ha skjorta under den stickade tröjan vilket också är ett starkt tips till att hållas varm!

  Tips! Sätt den vita skjortan UNDER dina strumpbyxor för att hålla skjortan på plats och osynlig under kjolen!

  sandraemilia, outfit, knit, pencil leather, skirt, orange, fashionista 2

  Tips! Satsa på snygga smycken och detaljer som får en stickad tröja att kännas annorlunda från gång till gång du använder den!

  sandraemilia, outfit, detail, knit, winter, fashionista, checkered coat 2

  Ett trendplagg för den här vintern är tröja med trumpetärm. En detalj jag gillar då det håller händerna lite extra varma, hehe. Även här matchad med vit skjorta under då det verkligen lyfter en look såå mycket!

  sandraemilia, outfit, detail, knit, winter, fashionista, checkered coat 3

  sandraemilia, outfit, detail, knit, winter, fashionista, checkered coat

  sandraemilia, outfit, dress, turtleneck, dots, fashionista 2

  Även klänningen kan du bära under en stickad tröja, hur bra är inte det?! Är din tröja för lång kan du sätta ett bälte i midjan där du stoppar in tröjans kant så den blir kortare och en mer passande längd för dig och din kropp.

  Det fina här är att när tröjan avskiljer på kjoldelen och ärm delen så får vi fram två ställen på kroppen som prick mönstret kommer fram och det gillar ögat starkt då den upplever likheter i färg och mönster som harmoniskt!

  sandraemilia, outfit, dress, turtleneck, dots, fashionista

  Här under klänningen har jag dessutom ännu en tunn bomulls tröja och ett par tunna bomullsshorts, så man kan verkligen ta till knep för att hålla sig varm, hehe.

  sandraemilia, outfit, dress, turtleneck, dots

  Vilken av look 1, 2 och 3 gillar du bäst?! :)))

  4
  Follow:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  Looking for Something?