• Månadslistan View Post
 • Skapa dig själv istället för att hitta dig själv

  sandraemilia, outfit, chiquelle, pearls, knit, gammel rosa, pink, vintage, smile

   

  Skapa dig själv istället för att hitta dig själv. Vem vill du vara?

   

  Hej på er! Jag lyssnade på ett avsnitt av favoritpodden Framgångspodden och denna gång var det Mårten Nylén som gästade.

  I avsnittet kommer de in på ämnet att hitta sig själv och jag tyckte att Martin var så himla klok i sina ord att jag var tvungen att spinna vidare på ämnet.

  Det här med att hitta sig själv. Det känns ju som något man hör lite här och var. “Jag tog ett sabbatsårs för att hitta mig själv”. “Jag reste dit för att hitta mig själv”. “Jag skulle vilja ta ledigt och bara resa för att hitta mig själv”.

  Och på nått vis har jag aldrig riktigt gillat eller förstått det här uttrycket. Vad då hitta sig själv? Du är väl där redan då innan du far iväg för att hitta dig själv!? Jag tror inte på att man kan hitta sig själv utan sig själv är ju något man ska jobba på hela sitt liv!

  Jag tror stenhårt på det som Martin pratar om att istället skapa sig själv. Att tänka igenom vem VILL jag vara? Vilka värderingar är viktiga för mig? Vad tycker jag är roligt här i livet? Vad vill jag göra just NU? Vilken typ av människa skulle jag uppskatta att möta om jag kunde träffa mig själv? Vad är viktigast för mig i livet? O.s.v.

  Att hitta sig själv känns lite mer som att man inte riktigt vill ta ansvar för sig själv och istället låter ödet eller något annat lösa det åt en…

  Sen tror jag också hårt på att inte ta livet så seriöst alltid. Det känns som att många, speciellt unga, stressar upp sig väldigt mycket över vad de ska göra med resten av sina liv. Äh, ta ett steg i taget och håll snarare i bakhuvet tankar så som vem VILL jag vara och vad tycker jag just NU om att göra? Idag kan man ju byta bana i livet snabbare än man byter strumpor (nästan i alla fall, haha) så att testa på något som sen misslyckas är väl inte hela världen? Så länge som man kommer ihåg ens grundpelare, värderingar och aldrig tappar fokus på den personen man vill vara. Och att man alltid tar med sig sina misslyckanden för att lära sig något av dem.

  Sen tror jag absolut att t.ex. resa runt i världen är ett bra sätt för att skapa sig själv, absolut! Att resa är bra för att få nya intryck och för att vidga sina vyer. Men jag tror ju inte att du far på en resa och BOOM så har du hittat dig själv och behöver aldrig mera tänka på vem du är som person… Nej nej. Så SKAPA dig själv känns mer korrekt i mitt huvud. För det är en process som ska pågå hela livet.

  Vad tycker ni om det här? Håller ni med eller tror ni snarare på det här med att hitta sig själv?

  2
  Follow:

  6 Comments

  1. 25/04/2018 / 02:54

   Oj va bra tankar! För me ere lite svårt ibland att veta vad/vem ja sku vila vara, men i såna stunder hjälper e väl också att int ta e så himla hårt å släpp pressen på se sjölv. Duktigt skrivet!

   • Sandra Holmäng
    Author
    25/04/2018 / 15:15

    Nämen tusen tack! 🙂 Jaa men precis! Ibland måste man släppa pressen på sig själv och bara va för en liten stund! 🙂

  2. 26/04/2018 / 07:18

   Så intressant! Jag föreställer mig att båda tänkesätten är “rätt”. Det beror på personens situation och på vad hen lägger in i begreppet. När jag har varit stressad av Livet och kanske känt att jag inte räcker till, att det finns så många jag borde hjälpa och så lite jag förmår – då skulle jag kunna beskriva det som att jag har “tappat bort mig själv”, och behöver få bryta mönstret, stanna upp och “hitta mig själv” igen. Få tid att tänka efter vem jag är, vad jag verkligen vill och vad som är viktigt för mig.

   Men sen blir ju följande steg att jobba på att BLI den jag är och göra vad jag verkligen vill och prioritera det som är viktigt för mig. Då kommer jag in i den där självskapande processen.

   • Sandra Holmäng
    Author
    26/04/2018 / 08:45

    Nämen precis, intressant tanke! Och det håller jag absolut med dig om att just i den situation att man “tappat” bort sig själv ja då behöver man “hitta sig själv” igen 🙂

  3. Christine
   26/04/2018 / 08:46

   Aldrig tänkt på detta men håller helt och hållet med dig!

   • Sandra Holmäng
    Author
    26/04/2018 / 08:48

    Jaa men kul! 🙂

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  Looking for Something?