Så sant Janina!

Alltså jag var bara tvungen att ta upp det här ämnet här på min blogg också. Tycker Janina har så rätt i det hon skriver och här är hennes 9e lista till varför hon tränar.

1. Jag är inte det minsta missnöjd över hur min kropp FUNGERAR! Jag varken röker, dricker alkohol eller äter ohälsosamt. Insidan fungerar hur bra som helst och det är inget jag behöver förbättra.

2. Jag skiter fullständigt i ifall du tycker min kropp ser perfekt ut som den är, för jag VET att den kan bli bättre och jag tycker ju det är ROLIGT att jobba på den!

3. Nej tack jag vill inte ha lite av ditt rump-fett. Jag vill ha en fast rumpa som är gjord av muskler.

4. Bara för att jag tränar så säger jag inte att du måste göra det också. Så du behöver inte försvara din egen kropp bara för att jag vill förbättra min. Du får se ut precis hur som helst, det angår inte mig.

5. “Träningshysterin” som pågår över hela världen just nu gör inte att jag känner mig pressad. Däremot blir jag inspirerad.

6. Ja, jag har fött tre barn. Ja, min kropp är helt jävla fantastisk som klarat av det. Nej, det betyder inte att jag är tacksam för det ifall jag skiter i att träna och nöjer mig med vardagsmotion.

7. Tack vare träningen har jag blivit mer uthållig, spenstigare, starkare, gladare, mer självsäker och snyggare nu de senaste två åren, än när jag var 17-18.

8. … Vilket betyder att min kropp också mår bättre nu. Muskler vill bli tränade, inte tyna bort i soffan.

9. Alla har olika mål de strävar efter, alla tränar inte för att bli smalare eller endast för att må bra. Vissa vill faktiskt ändra sin kropps utséende, och vad är då bättre än att göra det med hjälp av styrketräning (=hälsosamt)?

Det här är jag så trött på! Lata människor som skriver kommentarer likt “men hallå, var nöjd med din kropp som den är”. Orsaken till att någon kläcker ut sig en sån här kommentar har ingenting att göra med att den personen anser att man ska vara nöjd med sin kropp. UTAN att den människan är så lat att den inte orkar lyfta sitt feta arsle från soffan och motionera. De här människorna VILL att man precis som dem ska sitta hemma och titta på tv dag ut och dag in för att de inte ska behöva ha dåligt samvete över att de inte tränar.

Hur svårt kan det vara att förstå att inte all träning handlar om att bli snygg! Jo jag tränar också för att jag vill se bra ut, jag vill kunna vara stolt över min kropp och JAG VILL ATT KLÄDERNA SKA SITTA BRA, inte se ut som nån jävla hösäck. Men det är inte det viktigaste! Av all forskning som finns så borde väl alla ha förstått hur viktigt det är att träna?

Det viktigaste med min träning är att jag vet att min magfunktion blir bättre, jag klarar bättre av stress, är på MYCKET bättre humör, jag sover bättre, har bättre lust med typ allt, äter bättre och mer hälsosamt och JAG KÄNNER MIG SÅ JÄVLA SNYGG!(Listan kan bli hur lång som helst på alla fördelar jag känner av min träning).

Så NEJ, jag kommer inte byta ut min träning mot soffan och bara vara nöjd med min kropp och det tycker jag inte att någon borde göra!

Sen hur man tolkar en snygg kropp är upp till var och en, precis som Janina skrev. Vill man bli smalare tränar man för det, vill man gå upp i vikt tränar man för det, få mer muskler osv.

Så nu hoppas jag alla latmaskar kan inse detta och sluta kommentera sådana dumma saker som “var nöjd med dig själv” (=ligg på soffan, bli ett enda stort fettberg och dö som 40-åring på grund av att kroppen inte längre fungerar som den ska).

JA man SKA vara nöjd med sig själv men det betyder INTE ligga på soffan! Punkt slut.

0
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *