Så här plockar du ögonbrynen rätt!

Att det är trendigt med ögonbryn just nu är väl ingen nyhet!? Många säger att de i dagens läge sätter absolut mest tid på ögonbryn när de gör sin makeup, och visst är det så att ett par välgjorda, snygga ögonbryn framhäver ansiktet! De lyfter upp, gör en piggare, ger tydligare ansiktsdrag och kan ärligt talat få en medelålders/äldre kvinna att se 10 år yngre ut!

Men det finns något som jag ibland har undrat lite över! Och det är att jag har märkt att det finns en del kvinnor som plockar bort väldigt mycket mellan ögonbrynen, helt enkelt att de plockat bort så mycket att det blivit ett väldigt brett område mellan ögonbrynen och ögonbrynen i sig blivit väldigt korta. Det har alltid fått mig att undra varför… För åtminstone i mina ögon ser det rätt så onaturligt ut…

För några veckor sen fick jag dock svaret på varför kvinnor plockar bort så mycket.

Jag höll nämligen i en makeupskola/föreläsning och berättade där hur man ska tänka när man plockar ögonbrynen. Det var några som blev förvånade och sa att de alltid trott att man ska plocka bort väldigt mycket mellan ögonbrynen (från näsvingens yttre kant uppåt) för så har ju alla bilder i olika skönhetsmagasin visat.

DÄR fick jag svaret på min fråga och jag var tvungen att sätta mig vid datorn och googla lite direkt när jag kom hem. Och visst är det så att många skönhetssajter visar upp bilder på att du ska plocka bort allt som finns inåt från näsvingens yttre kant.

Och nu vill jag då meddela att DETTA ÄR FEL! Självklart kanske det passar för någon (t.ex. någon med väldigt smal näsa) men jag vill nog påstå att 90 % av alla kvinnor INTE ska följa detta råd! Jag har själv väldigt smal näsa men skulle jag plocka bort så mycket som från näsvingens yttre kant inåt så skulle det nog se väldigt onaturligt ut…

För att ni bättre ska förstå vad jag pratar om tänkte jag här visa upp bildexempel.

ögonbryn fel instruktion

När jag googlade på ögonbrynsguider kunde jag hitta hur många som helst av dessa bilder ovan! Men detta är alltså helt fel! Man ska INTE följa en linje från näsvingens ytterkant uppåt, då plockar man bort alldeles för mycket! Som sagt kan detta funka på nån men åtminstone av de jag haft äran att göra makeuper på så skulle inte detta tips funka…

Jag vill påpeka att bilden ovan annars är lite missvisande! Ögonbrynen ser ju på bilden helt perfekta ut men det är ju för att näsan är extremt smal! Så här är det bäst att ni struntar i hur själva ögonbrynen ser ut och bara kollar in hur själva sträcken går. Nedanför förstår ni bättre vad jag menar.

brynguide rätt!

Denna bild visar rätt! Hur du ska göra är alltså att följa en rak linje uppåt från sidan av näs “knölen”. Hoppas ni förstår vad jag menar med de orden, det är ju förstås enklare att förklara i verkligheten, men bilden tycker jag ändå visar rätt tydligt vad det är frågan om.

face, sandraemilia, smile,

För att ni ska förstå skillnaden ännu bättre, plockar du bort brynet enligt röda linjen blir det för brett område. Gröna linjen är den du ska följa för ett naturligt resultat. Och bara för skojs skull tog jag bort mina ögonbryn enligt röda linjen på en bild i photoshop 😉 Klart det ser extra onaturligt eftersom det är gjort i photoshop men jag tror nog ändå att ni alla kan hålla med om att det inte ser naturligt ut när ögonbrynen är så brett isär?

fel plockade ögonbryn

Haha.

face, sandraemilia, smile,

Och naturliga jag. Och nej jag har absolut inte de perfekta ögonbrynen (ett har knappt några hårstrån och ena är lägre ner i ansiktet) men åtminstone tycker jag att jag överlag har en naturlig form.

Och som sagt vill jag inte att någon nu ska känna sig illa till mods ifall just du har gjort “fel” enligt mitt inlägg. Är du nöjd med dina ögonbryn så skit i detta, men som sagt strävar man ju oftast efter att allt ska se naturligt vackert ut (om man är intresserad av makeup) och då tycker åtminstone jag att detta sätt att plocka brynen på är rätt för det ändamålet…

Så nu vill jag ju gärna höra er åsikt om ämnet! Vad har ni följt för plock-regler och är det nån som känner sig träffad och kommer börja spara ut ögonbrynen nu? 😉

5
Follow:

2 Comments

 1. 29/06/2017 / 11:53

  Intressant! Jag tror att jag inte har funderat så mycket på just den där saken (även om din fel-bild ser ytterst bekant ut) för jag har inte “vildvuxna” ögonbryn ovanför näsan 🙂 För ca 10 år sen plockade kosmetologer och frissor bort mycket mera av ögonbrynen om man ville ha dem färgade, det är sant. Numera har jag inte permanent färg på ögonbrynen, och när jag var yngre struntade jag i dem helt… jag tar bort enstaka strån “under ögonbrynet” då och då och målar dem ganska hastigt.

  • Sandra Holmäng
   29/06/2017 / 15:02

   Okej, just det ja 🙂 Jo tidigare skulle man ha väldigt smala ögonbryn, haha. Som tur är föll jag aldrig för den trenden så jag har inte som många andra problem med att jag plockat bort brynen och att de inte vill komma tillbaka 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *