• RÄTT UNDERKLÄDER TILL RÄTT PLAGG! Del 2

  -Inlägget innehåller adlinks-

  1_DSC0028(-tile

  Minns ni dessa bilder som Larissa tog för ett år sen?

  Hej på er! Nu äntligen kommer del två av mitt inlägg rätt underkläder till rätt plagg. Det är en stund sen jag skrev första delen men på nått vis har jag bara inte haft tid att göra den andra delen. Ett sånt här inlägg tar trots allt ganska många timmar att få ihop. Men här kommer det nu äntligen! 🙂 Efter senaste inlägget var ni flera som hade frågor vilket var superroligt! Kom gärna med fler frågor så tar jag upp dem i en del tre. Har ni inte läst första inlägget så hittar ni det här: Rätt underkläder till rätt plagg del 1.

  Jag tänkte att jag börjar med att ta upp de frågor som ni hade och svarar på dem.

  Men det där med att hissa upp strumpbyxorna ordentligt är lite knepigt om man har byxor eller kjol som inte går lika högt upp. Hur ska man göra då, tycker du?

  Bär man lågt skurna jeans eller en lågt skuren kjol måste man nog bara testa sig fram för att se vad som ser bättre ut, det är ju också beroende på vad man har för överdel. Det alternativ som skapar en slätare siluett och gör att kläderna faller bättre är det bättre alternativet. Jag skulle i alla fall bära strumpbyxorna ända till midjan trots lågt skurna jeans, dock inte om strumpbyxan syns igenom toppens tyg eller tanken är att magen ska få kika fram. Men som sagt här får man testa sig fram! Att bära strumpbyxorna kant i kant med jeansen är ju samma sak som att bara bära jeansen, då skär de in i magen på samma ställe.

  Jag skulle vara sugen på bra tips för storbystade. Sjukt svårt att hitta bra underkläder. Tygbehåar och freebras känns inte som om det sku funka nå vidare.. ? Sen är man ju oftast ut efter att absolut inte göra bysten större, ändå envisas de flesta med att ha stoppning även i stora storlekar.

  Hehe nää har man en större byst kan jag hålla med om att freebras och tunna tygbehåar kanske inte är det bästa alternativet 😉

  Några tips för storbystade är att välja en bh med 4 hakar och inte de med bara 1-3 hakar. Sen ska också bh:ns  axelband vara rejäla och inte några spagettiband (dock ska fortfarande bh:ns omkrets stå för det mesta av jobbet, bh:n ska hållas upp av sig själv om du testar att ta ner axelbanden!). Jag vet att många säger att det är så fult med de här rejäla BH:arna men nääe! Det är mycket snyggare och sexigare med en rejäl BH som sitter bra än en bh med för smala band och bara 1-3 hakar som klämmer in överallt och inte ger något stöd så att brösten hänger. Även tyget i omkretsen ska vara bredare och kuporna ska vara tillräckligt stora för att hela bröstet ska få plats.

  Sen så oavsett hur stora bröst man har eller inte har så måste man ta sig tid till att testa ut BH:ar! Idag finns det väldigt många olika modeller, olika täckande kupor och enda sättet att hitta rätt är att prova, prova, prova. Sen ska man också komma ihåg att vår kropp ändras hela tiden så samma sorts modell passar inte för alltid. 

  Ett bra märke för storbystade är annars Triumph! Några fina alternativ hittar ni nedan. Storlekarna går ända upp till H på vissa av dem och alla finns i flera färger.

  sandraemilia, bh, guide, rätt underkläder, triumph

  Första radens bh:ar hittar du här
  Andra raden här: Svart, svart-beige, vit

  Jag har ju annars sagt det förr men i Kokkola finns Caroline’s underkläder, en butik med nästan bara BH:ar och en ägare som är superduktig på att hjälpa kunden att hitta rätt modell och storlek! Så ta en dag då du har gott om tid och åk till en specialbutik för bh:ar. Det är värt det! Gör det fast till en utflyktsdag tillsammans med goda vänner!

  Hur hittar man rätt storlek?

  Om jag minns rätt har jag läst/hört nånstans att 80 % av kvinnorna bär fel storlek på sina bh:ar. Här (storlekar.se) hittar ni en guide på hur ni ska mäta er fram till rätt BH storlek. Denna metod använder även jag mig av.

  Man måste ta sig tid till att testa Bh:ar! Den ska sitta rätt från alla håll och kanter! Testa att röra på dig i provrummet, att hoppa upp och ner, sitt ner, spegla dig från alla sidor, sväng huvudet ner mot golvet och testa även med kläderna på! För när kläderna åker på ska bh:n göra ett så bra jobb att oavsett vad du sätter på dig ska plagget falla snyggt! (Sen beror det ju förstås på till vilket tillfälle man söker en ny bh).

  Kan inte du tipsa om färg på bh:n och sånt? Tycker det är svårt ibland att få till rätt sorts kombinationer typ vilken färgs bh man ska ha under en vit skjorta..

  Kommer bh:n att synas på ett eller annat sätt skulle jag alltid använda en svart bh. Det ser absolut snyggast ut! Jag kan tycka att det är riktigt snyggt med en svart spets bh som syns under en transparent skjorta eller blus eller att den får kika fram lite i en lågt knäppt skjorta. Om bh:n däremot inte kommer att synas kan man ju gå all crazy i både mönster och färg! 🙂 Bär dock inte vitt under mörka kläder då mörka kläder kan färga av sig vilket gör de vita underkläderna missfärgade.

  Däremot under vitt ska man inte bära svart, inte ska man bära vitt eller beiget heller utan den färg man ska välja på bh:n under en vit skjorta är rött! Japp ni läste rätt! Bästa färgen att bära under vitt är rött. Det syns minst och oftast inte alls. Testa själv! Jag bär till exempel alltid röda trosor/string tillsammans med vita jeans.

  133759-0046_1-tile

  Fina röda bh:ar att bära under vitt (röda underkläder är min absoluta favorit!): 1, 2, 3, 4
  Svarta spets bh:ar som får synas under bland annat en uppknäppt skjorta: 1, 2, 3, 4

  FÖRRESTEN! Vet ni varför vi har tre haklägen på ryggen? Många tror att de är till för att du ska kunna välja om du vill ha bh:n tajtare eller lösare men tanken med dem är att när du köper bh:n, så ska du alltid börja med den yttre haken! Med tiden kommer ju bh:n att ge efter lite då den vid användning tappar sin form en aning och blir större, det är först då du ska använda den mittersta haken och först senare som du ska använda den längst in! Så alltså hakarnas funktion på ryggen är till för att de ska användas vartefter bh:n töjs ut.

  Pjuh alltså vilket långt inlägg det här blev nu igen! Jag avslutar här för denna gång för ingen orkar läsa mer och ni kommer heller inte komma ihåg det ni läst. Så kommentera nedanför vad ni vill jag ska ta upp i del 3 så fortsätter vi i den delen senare 🙂

  4
  Follow:

  4 Comments

  1. 26/01/2017 / 08:07

   Jag är rätt så fyllig upptill och har retat mig på att det finns så mycket stoppning i stora kupor också. Fick ett presentkort till jul och hittade drömbehån på Sokos. Perfekt för en ganska tung byst som behöver stöd. Skavar inte, stramar inte och känns som en andra hud. Triumf har många perfekta minimizers som formar bysten vackert. Här är mitt tips för den som har lite fylligare former: http://eu.triumph.com/COMFORT%20MINIMIZER/10166827,fi_FI,pd.html?cgid=250000&color=0003_White

   • Sandra Holmäng
    Author
    26/01/2017 / 14:10

    Perfekt, låter verkligen som att du hittat dröm bh:n! 🙂 Aah och super att du kom med ett till tips! Tack!

  2. Denise
   09/03/2017 / 23:53

   I vissa tajta ljusa klänningar använder jag inte trosor alls. Är klänningen tillräckligt lång tycker jag inte att det känns konstigt. Är jag udda?

   • Sandra Holmäng
    Author
    11/03/2017 / 16:04

    Haha nej, jag gör samma 😀 hatar fula troskanter!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  Looking for Something?