OUTFIT- Vad sockret gör med min kropp!

sandraemilia, outfit, white, skirt, hat,

sandraemilia, outfit, white, skirt, hat, pink, college 5

sandraemilia, outfit, white, skirt, hat, pink, college 3

sandraemilia, outfit, white, skirt, hat, pink

sandraemilia, outfit, white, skirt, hat, pink, college

sandraemilia, outfit, white, skirt, hat, pink, college 2

sandraemilia, outfit, white, skirt, hat, pink, college 4

Ni som följer mig på insta såg på min story igår att Jona klippte mitt hår, haha. Det var verkligen på tiden för som ni kan se på bilden innan vi klippte var det otroligt nött och torrt i topparna! Det finns nog inget jag avskyr så mycket som att ha torra, tunna toppar, haha. Men nu är det klippt! Kanske inte så jämt dock… 😉 Men bättre det!

Hur som haver, till rubriken nu då! Jag har alltid haft en kropp som säger till väldigt snabbt när något är fel. Till exempel kan jag inte gå nånstans utan en vattenflaska. Skulle det gå typ en timme utan att jag dricker så blir jag så törstig att jag inte kan tänka på annat och går den en lite längre stund kommer huvudvärken. Och det är nästan så jag kan känna hur hjärnan skrumpnar ihop på grund av vattenbristen. Men genast jag dricker så känner jag hur hjärncellerna fylls på igen och huvudvärken släpper. Rätt häftig ändå! Och det får mig alla gånger att tänka på hur många det är som knaprar huvudvärkstabletter dagligen som troligen skulle slippa huvudvärken om de bara förstod att börja dricka rikligt med vatten. Blir ni också snabbt törstiga eller måste ni ha nått sätt för att komma ihåg att dricka?

Under julen som har varit så har jag som vanligt låtit mig själv äta av allt det goda som finns. Choklad i mängd, pepparkakor, julstjärnor och allt annat gott och sött som hör julen till. I vardagen äter jag väldigt lite socker. Jag undviker det så gott det bara går i all mat och dryck (dricker inte juicer, saft eller läsk, äter inte färdigmat eller sockrat bröd mm.) och vill jag ha något sött så gör jag till exempel dadelbollar som är så söta och goda men de innehåller inte vanligt socker. Socker äter jag endast vid enstaka tillfällen, till exempel när jag går på kalas eller har tjejkvällar. Men som sagt, under julen bryr jag mig inte om vad jag stoppar i mig. Och alltså det syns och känns direkt! Det första jag märker det på är sömnen, hur orolig sömn jag får, jag kan inte sova en hel natt utan att vakna och känna mig orolig i kroppen. Vilket såklart leder till att jag är extra trött på morgonen. Vilket i sin tur leder till ett starkt sötsug senare på dagen och mot kvällen… Men värst syns det i mitt ansikte! Alltså vilka finnar jag haft under julen! I pannan längs med hårfästet, i båda mungiporna, på hakan och på ena kinden hade jag så många böldliknande finnar att det nästan såg ut som acne. Och ont gör de också! Bara att le gjorde ont. Men vad hände sen när jag kom tillbaka till Vasa och vardagen utan socker. Jo jag sover som en stock, känner mig utvilad, jag har inget sötsug längre och finnarna är bara ett minne blått. Det är verkligen otroligt vilken enorm skillnad det är.

Ja och jag glömde ju att säga hur otroligt ont i magen jag haft under julen! Vissa dagar visste jag knappt vart jag skulle ta vägen.

Så med andra ord, när jag upplever sockrets nackdelar så här starkt, då är det inte svårt att förstå varför man ska undvika socker så långt det går.

Vad har ni för relation till socker?

1
Follow:

16 Comments

 1. 16/01/2017 / 19:36

  Otroligt fint ljus i bilderna! 🙂

  • Sandra Holmäng
   17/01/2017 / 11:02

   Taack Jarina!! 🙂

 2. 16/01/2017 / 20:02

  Jag äter inte särskilt mycket (tillsatt) socker, men har inte känt att jag skulle behöva undvika det för att jag börjar må dåligt av det. Det är nog mest för att jag vet att det är onyttigt, och för att jag inte heller känner sötsug särskilt ofta. Choklad är ett undantag, det vill jag gärna ha nån bit av då och då!

  • Sandra Holmäng
   17/01/2017 / 11:03

   Just det jaa, nä men exakt, samma här. Som sagt på nån tjejkväll eller kalas ser jag inga problem i att äta det som dukas fram 🙂

 3. Anna
  16/01/2017 / 21:05

  Oj är socker även bo till finnar?? :O har perioder då finnar mer och mindre, och har mest relatera dem till choklad och ost (fett), men om även sockret har påverkan… Socker annars påverkar min kropp på det sättet att jag får överaktiv blåsa, märks speciellt efter kalas och det blivit extra mycket socker så blir det en massa wc besök! Och sen oroligheten i kroppen. Nej det vita sockret skall undvika så långt som möjligt!

  • Sandra Holmäng
   17/01/2017 / 11:06

   Jo tyvärr kan även socker vara en bov i det dramat :/ Aha det har jag faktiskt inte hört om tidigare men jag kan tänka mig att det kan bli så jaa. Joo inte är jag förvånad över att om sockret skulle upptäckas idag skulle det klassas som en drog…

 4. 16/01/2017 / 21:38

  Efter att ha levt en vecka med vattenflaskan eller stora glas närvarande så kände jag av den där vattenbristen i söndags. Försöker lära mig dricka mer vatten eftersom jag tränar mera nu också. Men sockret ja, försöker att inte äta så mycket socker i veckorna men vill gärna ha något gott till helgerna.

  Annars, jag fick Carrie Bradshaw vibbar av dina bilder. Så fina! 🙂

  • Sandra Holmäng
   17/01/2017 / 11:06

   Jaa det är verkligen intressant vilken skillnad vattnet gör!

   Aah haha taack! 😀

 5. 17/01/2017 / 08:12

  Jag är en liten sockerberoende råtta som nu har kämpat sen augusti med att skippa sockret! Har aldrig haft mycket finnar men ändå har min hy blivit bättre utan, hormonnipporna har dämpats, jag mår bättre och försöker påminna mig själv dagligen om det, för beroendet är S T A R K T ! Men jag kämpar 😉 Socker är bara skit och jag VET ju det…

  • Sandra Holmäng
   17/01/2017 / 11:07

   Jaa tänk alltså vad sockret kan ställa till med! Jaa fortsätt kämpa! 😀

 6. 17/01/2017 / 08:31

  Jag var ett par år helt utan socker och mådde super! Jag hade energi, jag sov bra, jag var på bra humör och hade sällan humörsvägningar och jag hade inte ens behov att äta socker. Sen började jag för någon orsak äta igen och fick genast framkallat ett beroende. Dessutom kom tröttheten, humörsvägningarna och dåliga matvanor med på köpet.. Nu försöker jag vänja bort mig igen för socker är helt tydligt inte bra för min kropp 🙂

  Underbara bilder!!

  • Sandra Holmäng
   17/01/2017 / 11:08

   Jaa tänk det, otroligt vilken skillnad det kan vara 🙂 Tuusen tack!

 7. M
  17/01/2017 / 14:16

  Relationen till socker är väl som för de allra flesta. Det blir för mycket av det. Sover mycket sämre när jag har ätit för mycket socker. Att tänka på är att även cancerceller mår gott av socker ….
  Försöker att minska intaget av det tillsatta sockret men även i form av bröd, pasta, ris (men här är jag inte lika strikt) i vardagen. Blir nog lite extra på helgen … vill inte förbjuda mig själv och tvinga mig in i en livstil heller. Hitta balans, som med allt annat, så mår jag nog bra.
  Däremot har jag helt slutat dricka alkohol 🙂

  • Sandra Holmäng
   17/01/2017 / 18:12

   Jaa precis, man måste hitta en balans! Jaa det där med cancer är ju hemskt…
   Just det jaa nää det är nog väldigt sällan jag dricker alkohol också, ibland tänker jag att jag lika bra kan bli nykterist då men sen kommer jag på att jag älskar ju att ta ett glas rött eller vitt med vänner ibland.

 8. Sandra
  26/01/2017 / 17:01

  Jag har länge varit en sockerslav som ätit på tok för mycket, och då snackar vi godis. Nu begränsar jag mig till en dag i veckan då jag får äta godis, men i normala mängder. Den största skillnaden märker jag på magen! Mindre svullen och jag har inte lika mycket magont som jag haft tidigare. Dessutom har min hy blivit bättre, har haft acne tidigare. Så det är absolut värt det att dra ner på sockret om man äter mycket av det!

  • Sandra Holmäng
   26/01/2017 / 17:14

   Jaa, alltså åh det är så intressant med alla dessa historier! 🙂 Och vad roligt att det hjälpt för dig att dra ner på sockret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *