OUTFIT- Hur envis får man va?

outfit-sandraemilia-grey-graa-toner

Hej på er! Idag har jag faktiskt varit och fotat outfits med Josefin! 🙂 Så bra att vi insåg att vi nästan bor grannar, haha. Här ser ni dagens outfit som då alltså Josefin fotat. Kika in på hennes blogg vetja! Hon har verkligen en superproffsig modeblogg!

outfit-sandraemilia-grey-graa-toner-2

Men hör ni nu till en grej som hände mig igår som bara inte får hända! Jag brukar skämta om att jag har en sjukdom som jag kallar gångjärnssjukdom. Haha nått sånt finns inte men jag har alltid haft svaga knän, armbågar, axlar och höfter. Försöker jag börja springa får jag ont i knän och höfter, sitter jag i samma position vid datorn för länge får jag i armbågen och axlarna ska vi inte ens prata om, de hoppar och far fel vid minsta lilla rörelse. Det går till exempel väldigt långsamt framåt för mig med knäböjen för att jag inte kan lasta på så mycket vikt som jag vill, för då känns det som att axlarna ska ploppa ur led. Därav har jag diagnostiserat mig själv till att jag har gångjärnssjukdom, haha. Därför försöker jag också göra sådana övningar som stärker till exempel mina axlar.

outfit-sandraemilia-grey-graa-toner-5

I’m wearing (annonslänkar): shoes, trousers, coat, turtleneck, gloves

Igår var jag på väg till gymmet. Den som bor i Vasa vet att väglaget igår var HEMSKT. Det var så halt! Jag hade lite bråttom till gymmet så jag gick i väldigt snabb takt. På mig hade jag mina träningsskor. Plastiga skor som är halare än halast… Utanför gymmet så vips halkar jag och faller bakåt varav jag tar emot mig med min vänstra arm…

outfit-sandraemilia-grey-graa-toner-3

Min vänstra arm har ploppat ur vid flera tillfällen, bland annat i lågstadiet på skolgympan, en gång när jag som 15-åring föll av min moped, en gång när jag var på gymmet och då tydligen hade för hög vikt på skivstången när jag knäböjde och sen var det en gång till men nu har jag glömt när det var? Efter mopedgången tog pappa mig till en klöuvryckar (naprapat) som sa till mig att jag hade svaga axlar och att den där kulan i axeln lätt för mig hoppar “upp på kanten”. Alltså den går inte helt ur led men den “hoppar upp på kanten”.

outfit-sandraemilia-grey-graa-toner-4

Så nu kan ni säkert gissa vad som hände mig igår. När jag halkade tog jag emot mig med min vänstra axeln och kände att jaha, där hoppade axeln igen. Så när jag steg upp hade axeln och armen intagit en vacker onormal position nånstans dit bakåt och uppåt nånstans… Och ja det gör ont för den som inte vet hur det känns… Eftersom att jag aldrig när det händer kan vara säker på om det hoppat upp på kanten eller helt farit ur led så drog jag snabbt fram telefonen och ringde Jona. Jag snyftade fram ett hej och hörde att Jona blev lite orolig. “Jag halka…” å “axeln..” var det enda jag fick fram… Men Jona förstod direkt eftersom mina svaga axlar är något vi alltid pratar om när vi tränar tillsammans. Jag kunde inte sluta gråta för jag blev så arg! Jag kämpar så hårt med mina axlar för att kunna träna normalt (eftersom att jag älskar att träna!) och visste att nu är jag tillbaka till ruta 1 igen… Men mitt i Jonas mening “jag kommer och hämtar upp dig” så ploppade axeln tillbaka i rätt position och smärtan nästan försvann. Med tårarna sprutandes åt alla håll och kanter snyftade jag fram till Jona “men jag vill no fara å träna!”. Haha alltså whaat, excuse me?!?! Jojo men envis som jag är så bestämde jag mig för att jaja, axeln är på plats nu och jag vill träna och jag vill ju inte missa ett pass Body Attack som är så förbaskat roligt och som gett mig så mycket i höst. Så tro det eller ej jag for på passet… I ombytesrummet tänkte jag nästan börja gråta igen när jag insåg att jag måste ha fallit på min vattenflaska för den var sönder, haha.  Hur ska jag klara en timmes högintensivträning utan vatten?! Nåjo det fick bli ett senare problem för jag skulle gå på passet! För jag visste att jag kommer att ha ont dagen efter så då måste jag träna så länge som adrenalinet pumpar i kroppen och jag knappt känner nån smärta. Haha alltså whaat. 20 minuter in i passet insåg jag plötsligt att jag kollade ju aldrig mina ben och resten av kroppen! Så under träningens gång började jag känna bara mer och mer hur mitt högra knä började göra ont… Men jag tänkte, äh! Jag gör klart det här passet så kan jag ligga hemma och ha ont imorgon. Haha jaa alltså hur envis får man bli? Men jag klarade av passet, till en början helt utan problem men i slutet när det började göra ont lite här och var fick jag ta ner på tempot lite…

Jona var dock inte så glad när jag kom hem och berättade att jag for på passet… Haha. Men det är en annan historia 😉

Och jag kan berätta att idag gör det ont i både höger knä och höft plus att jag är sådär lagom svullen och blå 😉 Axeln är åt helvete och det känns som att den är “lös” på nått vis… Men men, jag klarade mig igenom gårdagens Body Attack! Haha. Nu är nu dock den stora frågan om jag borde fara å kolla upp min axel…

0
Follow:

4 Comments

 1. 30/11/2016 / 20:25

  Fysioterapi sandra, fysioterapi!!! Gå ti en bra fysioterapeut så får du helt säkert rätt hjälp 🙂

  • Sandra Holmäng
   Author
   01/12/2016 / 11:27

   Jaa jag borde väl det… 😀

 2. 30/11/2016 / 21:08

  Alltså hjälp! Gå direkt och kolla upp detdär så du får hjälp med övningar för att stärka upp musklerna kring axeln! Jag tycker verkligen du ska ta tag i dethär för sådär ska det inte behöva vara 🙂 Kram på dig!

  • Sandra Holmäng
   Author
   01/12/2016 / 11:28

   Jaa jag borde väl göra det… Alltså jag är en sån där typisk person som bara “näää int e jag sjuk, int behöver jag sök na hjälp”… Men kanske denna gång borde ja… 😛 kram <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *