OUTFIT- Det här hände i helgen & jultraditioner

sandraemilia, outfit, red kashmir coat, skeppar mössa

sandraemilia, outfit, red kashmir coat, skeppar mössa 4

Jag är en julälskare! Jag älskar allt som har med julen att göra och tycker att man redan i november kan börja julstäda, pynta och lyssna på julmusik….

Jag tänkte berätta lite om min helg och sen tänkte jag komma in på det här med jultraditioner. Jag tänkte på det ämnet igår kväll och insåg att jag har väldigt många jultraditioner eller i alla fall sådant jag väljer att kalla för jultraditioner.

I fredags jobbade jag hemifrån. Satt framför datorn och fixade ett och annat. Det märks att det är lite lugnare just nu gällande shoppa med stylist tjänsterna. Presentkort inför julafton började komma för säkert en månad sen så det märks väldigt tydligt att nu vill ingen köpa våra tjänster utan istället vill man vänta på att få det i julklapp.

Hur som satt jag hemma och jobbade i fredags, förutom en liten sväng till skattekontoret för att reda ut några frågetecken från min sida så var jag bara hemma. Ibland är det skönt att ha sådana dagar också! På kvällen kom Jona äntligen hem och vi körde raka vägen till Forsby. I bilen på vägen till Forsby började Jona säga att han vill fara på bio, så jag kollade upp vad som kom och vi beslöt oss för att åka och se Ragnarök. Både jag och Jona är sådana här super-hjälte-film-fantaster. Filmen var riktigt bra! Vi hade köpt massa gott att äta vilket var fantastiskt gott, men jag har fortfarande ont i magen, haha. Och nu är det måndag morgon när jag skriver detta… Direkt efter jag skrivit klart inlägget ska jag fara till gymmet och träna, tror min mage är i väldigt stort behov av det!

sandraemilia, outfit, red kashmir coat, skeppar mössa 5

På lördag var det dags för mig att börja julstäda! Nu tänker ni VAH? Julstäda 11 november?! Jaa, julstäda! Det är tradition hemma hos oss i Forsby att det är jag som sköter julstädandet och pyntandet i huset och så har det varit sen jag gick i lågstadiet. Jag brukar börja där strax innan lilla jul men nu har jag så mycket jobb i Vasa och även en del julfester jag ska på så för att hinna få det klart innan lilla jul så var jag tvungen att börja nu. För som jag kanske sagt tidigare är det inget litet hus mitt barndomshem… Tidigare bodde min farmor och farfar i ena delen av huset men nu bor jag i den delen när jag är hemma. Det innebär att det finns 4 sovrum, två kök, två vardagsrum, tre toaletter och två badrum, två hallar, en stor vind och en stor källare. Självklart julstädar och pyntar jag inte i alla dessa rum men jag ville bara ni ska förstå storleken av det jag städar.

I helgen gjorde jag min del jul redo! Det innebär att jag dammtorkar allt, går igenom lådor och ordnar i dem om det behövs, tvättar fönster, dammsuger & skurar golven, byter gardiner, dukar och pyntar med ljusstakar, stjärnor och tomtar. Jag höll på hela lördagen och söndagen för att få det gjort. Och varje år blir jag lika förvånad över hur mysigt det blir! Tänk er en gammal röd bondgård med öppen spis och sen traditionella röd/vita julpynt. Ja mysfaktorn är skyhög!

sandraemilia, outfit, red kashmir coat, skeppar mössa 2

sandraemilia, outfit, red kashmir coat, skeppar mössa 3

På lördag kväll hade dock jag och Jona program. Vi åkte till Kronoby där de i samlingshuset hade en Country & Blues kväll. Min svärfar sjunger i ett country band som heter Country Life och jag har faktiskt aldrig sett dem spela live. Det var alltså första gången och jaa visst kan han sjunga min svärfar! Det var en riktig fröjd att få lyssna på dem! Och nu vet jag då verkligen vart Jona fått sina skön sjungande toner ifrån!

sandraemilia, outfit, red kashmir coat, skeppar mössa 6

Så det bestod min helg av men nu till jultraditionerna som jag började prata om i början av inlägget. Jag kommer absolut inte räkna upp alla traditioner nu men tar i alla fall de som redan hunnit kicka igång eller som är på kommande.

  • Tradition 1: Varje år är det samma problem. Redan i oktober börjar jag få julfeelis (och speciellt i år då det kom snö så tidigt!) och jag får kämpa med att i alla fall låta det vara förbi med halloween och alla helgons dag innan jag börjar lyssna på julmusik.
  • Tradition 2: Julstädandet brukar jag alltså börja med både här i Vasa och hemma i Forsby veckan innan lilla jul. Men i år fick jag alltså börja lite tidigare i Forsby. Men I don’t mind 😉 Och julstädandet för mig innebär alltså att ALLT städas.
  • Tradition 3: När jag och Jona kör nånstans, t.ex. igår när vi åkte tillbaka hit till Vasa, så övar vi texter till olika julsånger. Eller snarare så att jag övar och Jona suckar över att jag aldrig lär mig texterna! Igår var det 12 days of Christmas som stod på tur och jag kunde konstatera att nej, jag har fortfarande inte lärt mig texten, men kanske efter gårdagens upprepningar kanske jag i alla fall kommer ihåg nån av verserna. And a partridge in a pear tree… Five golden rings…

Jaa det finns så många jul traditioner och jag tror jag ska göra ett helt inlägg runt detta men för nu får detta räcka. Har ni några små jultraditioner förutom det som händer på själva julafton?

 

2
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *