ÖNSKAN- Nya glasögon

Something that I could wear, glasses, sandraemilia, 2017, jpg

Halloj! Jag är i stort behov av nya glasögon! Visste ni förresten att jag har glasögon? Det är väldigt sällan jag använder dem dock… Men jag har så pass dålig syn att jag inte kan gå ett steg utan mina älskade linser i ögonen. Linserna har räddat mitt liv vill jag nästan påstå! Jag har i alla fall -6 på mina ögon och ni som också har dåliga ögon vet ju att man redan vid -2 ser ganska så suddigt. Så jag ser alltså väldigt suddigt. Jag har ett litet område där jag ser klart och det är när saker och ting är ungefär 10 cm från mina ögon. Sen är det bara sudd, sudd sudd. Så jaa, jag ser ganska dåligt! Jag har faktiskt inte träffat nån som ser sämre än mig förutom för ett litet tag sen, då fick jag veta att den här pinglan till och med har sämre syn än mig, men det gör inget tycker jag med tanke på hur otroligt snygg hon är i sina bågar!

Det glasögonpar jag har nu köpte jag hösten 2013 så det börjar bli ett tag sen. Då råkade jag av en ren slump gå in i en glasögonbutik som skulle stänga ner och som hade alla sina bågar på -60 %. Jag testade ut ett par och fastnade för ett par rektangulära, röda bågar. Ville egentligen ha svarta men det svarta blev bara för mycket till mig som är blond och blek. Var otroligt nöjd med dem då men det tog inte länge förrän jag insåg att jag faktiskt inte trivdes och att de var hemskt obekväma! De är tunga och hålls inte alls uppe. Dessutom klämmer de för mycket bakom öronen vilket ger mig huvudvärk. Och nu på senaste tiden tror jag faktiskt att jag fått lite bättre syn för det känns som att mina nuvarande glasögon börjat bli för starka.

Men eftersom att jag har så dåliga ögon så behöver jag ett dyrare, komprimerat glas. Så trots att bågarna var på -60 % kostade de ändå över 500 euro… Så den dyra kostnaden har ju gjort att jag inte varit speciellt sugen på att skaffa nya. Dessutom hatar jag att bära glasögon och eftersom att jag tränar  mycket väljer jag ändå att ha mina linser dag ut och dag in.

Men skulle jag hitta ett par jag trivs i och som känns bekväma skulle jag säkerligen börja bära glasögon lite oftare! Dessutom insåg jag att jag nu använt linser i snart 10 års tid så det vore kanske helt klokt att börja bära glasögon lite oftare än typ 1 gång var annan månad….

Här ovan kan ni se några favoriter som jag hittade på pinterest. (Och nej jag vet, pinterest räcker inte som bildkälla). Absoluta favoriterna är helt klart Josefin Dahlbergs glajjor som ni kan se på hattbilden!

Nå, jag tror att jag ska ta ett varv bland glasögonbutikerna i Vasa nästa vecka, så får vi se vad vi hittar för trevligt! Har ni köpt glasögon i Vasa och vart rekommenderar ni mig att gå? Synsam eller är det Specsavers finns väl i Vasa och de har väl lite billigare glajor?

1
Follow:

14 Comments

 1. 05/02/2017 / 11:02

  Jag har haft mina nuvarande bågar sen 2011 och borde verkligen göra en koll och köpa nya bågar nu snart.

  • Sandra Holmäng
   05/02/2017 / 17:20

   Jaa alltså man drar ju sig verkligen för det… 😛

 2. 05/02/2017 / 11:24

  Jag har inte varit till Specsavers, hade tid till optiker hos dem i december men råkade bli sjuk den veckan och sen har jag inte kommit mig för att boka tid på nytt. Oftast har jag handlat glasögon och linser hos Instrumentarium.

  • Sandra Holmäng
   05/02/2017 / 17:20

   Just det jag, är du nöjd med dem? 🙂

 3. 05/02/2017 / 12:39

  ´Jag borde också skaffa nya glasögon men bävar för kostnaden…

  • Sandra Holmäng
   05/02/2017 / 17:21

   Hehe yeees I know, ingen rolig kostnad inte!

 4. Annika
  05/02/2017 / 13:26

  Har beställt flera av mina senaste glasögon på nätet. Billigt o bra! Det finns en hel del att välja på men man kan ju inte prova dem alla. Tyvärr.. Men det är helt kostnadsfritt att beställa hem några o prova. Man kan även prova på nätet på en bild av sig själv. Sedan då man beställer skickar man med optiker receptet. Både jag o min dotter har beställt o varit nöjda! Kostar under 100€. Själv har jag -2.25 på ena ögat så troligen blir det lite dyrare m ett pressat glas. Men det kostar inget att kolla ? favoptic heter sidan.
  Mvh Annika

  • Sandra Holmäng
   05/02/2017 / 17:21

   Ahja på riktigt! Tusen tack för tipset det här vore ju något för mig!

 5. 05/02/2017 / 18:48

  Oj, jag har faktiskt aldrig tänkt på att du skulle ha dålig syn! 😀 Jag har själv inte ens sååå dålig syn, kring -2, men använder ändå mina glasögon dagligen. Antar att kostnaden beror på styrkan man har, men Instrumentarium brukar ganska ofta ha bra erbjudanden så då brukar jag passa på 🙂

  • Sandra Holmäng
   06/02/2017 / 09:13

   Haha nää jag vet, nästan ingen vet om det eftersom jag aldrig bär glasögon 😀 Just det! Måste kika in hos dem!

 6. 07/02/2017 / 15:57

  men Tack snyggis! DU skulle passa rikigt bra i ett par runda och tunna bågar tror jag !
  Ja man är halft blind men så är det! haha

  puss o kram

  • Sandra Holmäng
   08/02/2017 / 17:00

   Jaa tror du det?! 😀 Haha mm, blinda klubben här hej! 😉

   kramis <3

 7. Lina
  07/02/2017 / 20:42

  Jag jobbar som försäljare i glasögonbutik och rekommenderar INTE att du väljer någon av de billigare kedjorna då det kommer till linserna. Eftersom du har så väldigt höga styrkor behöver du tyvärr en lins av hög kvalitet för att optiken ska fungera optimalt och du ska känna dej bekväm i dina glasögon. ( Billigare linser är av en helt annan kvalitet, jämför som exempel ett par raybans med ett par h&m-solbrillor så förstår du ungefär vad jag menar) Så även om det svider så lönar det sig verkligen att satsa på en dyrare lins (specsavers har nog förtunnade linser också, men de är INTE av samma kvalitet som de dyrare märkena!) Tänker du dock bara ha glasögon då och då och inte är så noga med comforten kan Specsavers eller liknande fungera. Att beställa från nätet rekommenderar jag absolut inte, precis som kläder är bågar något som måste sitta bra på DIG, och linserna behöver väljas ut av en expert enligt dina behov och styrkor. Gå in till Synsam, Iris eller Silmäasema så får du sakkunnig betjäning och linser av den kvalitet som krävs.
  lycka till!:)

  • Sandra Holmäng
   08/02/2017 / 17:08

   Jaa nää det förstår jag, det är ju tyvärr så att jag borde satsa på kvalité med mina linser… Jag tror dig helt där att kvalitén är enormt olika! Det är ju det att jag bara ska ha de nu som då så därför tänker jag att ett par billigare duger. Men samtidigt om jag har ett par glasögon jag gillar så skulle jag ju använda dem oftare helt klart!
   Egentligen vill jag ju satsa på ett par dyrare för allt som rör min hälsa på nått sätt får kosta vad det vill! Men tyvärr tillåter inte min ekonomi det just nu… 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *