Mitt lilla hår experiment!

sandraemilia, hårexperiment, hair, talk

Att inte färga eller slinga håret på ett helt år. Låter det som en mardröm för er?

Det är nämligen mitt mål, att inte slinga eller färga mitt hår på ett helt år. Tror ni att det är möjligt?

Sanningen är den att det redan gått 9 månader sen jag senaste var till frissan… Och det roliga är att jag den senaste tiden fått frågan flera gånger om jag varit till frissan och färgat mitt hår, att jag ser så fräsch ut i håret med det mörka i botten…

Att inte slinga mitt hår på ett helt år var inget jag satte som mål redan då i februari när jag senaste var till frissan, till Henrietta, men jag har aldrig haft så naturliga slingor tidigare som efter att hon slingade. Normalt slingar jag mitt hår varje vår och höst och då brukar det alltid vara att jag tycker att mitt hår ser så hemskt ut att jag måste slinga det. Men den här gången fortsatte håret se bra ut då man egentligen inte kunde urskilja nån viss utväxt. Hösten kom och jag kände nääe, jag har inget behov av att slinga mitt hår. Jag låter bli och hoppar över den här slingningen och gör samtidigt ett experiment, klarar jag av att inte gå till frissan på ett helt år? (Förstås klipper jag ju nog det! Med ungefär 3 månaders mellanrum).

Som sagt har det gått hur bra som helst MEN. Något jag inte hade förväntat mig är följande:

 • Håret blir mycket snabbare smutsigt! Jag tvättar mitt hår ungefär 1 gång i veckan, fram tills för ungefär 1 månad sen… Nu måste jag tvätta det 2-3 gånger i veckan om det alls ska se lite fräscht ut. Men jag tänker mig att det nog säkert är okej för antagligen är mitt nya oslingade hår så pass friskt att det tål tvättandet.
 • Och när jag skriver att det blir mycket snabbare smutsigt så menar jag mycket snabbare… Jag måste nästan använda torrshampoo bara några timmar efter tvätt för att det redan då hunnit bli lite “flåtigt” och stripigt…
 • Att folk skulle fråga av mig om jag färgat håret för jag har så fräsch färg på håret, det ser så friskt ut och färgen passar mig, haha.
 • Det är extremt svårt att få upp någon volym i den friska delen av håret. Det suger. Hoppas det inte känns lika tydligt sen när mer av egna håret växt ut.

Men annars så är jag nöjd och glad och visst ser håret lite ofräscht ut emellanåt men alltså jag överväger ändå nästan att låta det växa ut helt… 😀 Nämen vi får se, nu först tänker jag vänta till februari och se hur det ser ut då. Gillar jag inte vad jag ser så vet du Henrietta  att jag hör av mig.

sandraemilia, hårexperiment, hair, talk 2

Vad tycker ni? Kan ni tänka er att jag här på bild inte varit till frissan på 9 snart 10 månader? Solen gjorde slingor i min naturliga hårfärg under sommaren och var slingorna som Henrietta gjorde börjar, jaa det är omöjligt att se! Så att låta hela håret växa ut känns aningen lockande just nu… Men vi får som sagt se!

sandraemilia, hårexperiment, hair, talk 3

2
Follow:

16 Comments

 1. 20/11/2017 / 13:16

  Haha, själv har jag aldrig klippt håret. Tappade mitt 90 cm långa hår pga sjukdom och har låtit det växa vilt i två år snart. Mitt “nya” hår har aldrig färgats 😜
  Jag tror på dig!

  • Sandra Holmäng
   Author
   20/11/2017 / 20:34

   Haha nämen på riktigt, går det inte av i topparna då? 😀 Mitt går hela tiden av så jag måste verkligen klippa det regelbundet om jag vill det ska se fräscht ut, haha. Nää det vore nog skönt att låta det växa ut helt och aldrig sätta tid å pengar på att slinga 😛

 2. 20/11/2017 / 17:54

  Pröva byt schampo, jag har två olika som jag varvar mellan och då tycker jag håret hålls relativt bra mellan de två gånger jag tvättar per vecka. 🙂

  • Sandra Holmäng
   Author
   20/11/2017 / 20:37

   Då jag redan har tre olika jag byter mellan, men har ju använt samma länge nu så kanske får köpa ett fjärde och ta slut nått av det jag har hemma just nu 😀

 3. Johanna
  20/11/2017 / 20:50

  Här är en till med hår som fort blir smutsigt, flåtigt och stripigt. Skulle gärna höra vilka schampon ni använder! Salongprodukter eller vanliga “Prisma-märken” typ? Själv har jag tyckt bra om Neutrals schampo. Min hårbotten tål bara parfymfria produkter, och jag har haft svårt att hitta ett parfymfritt schampo som faktiskt håller håret rent, men Neutral kan jag verkligen rekommendera!

  • Sandra Holmäng
   Author
   20/11/2017 / 20:53

   Janå jag har ju aldrig tidigare förrän nu haft problem med smutsigt och flåtigt hår så jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det här med schampon då, alla schampon jag använt tidigare har funkat riktigt bra på mig men nu sen håret växt sig så långt utan att jag slingat så har det verkligen börjat bli skitigt snabbare 😛 Men jag använder alltid frissa produkter och skulle faktiskt aldrig köpa butiks produkter 🙂

 4. Iida
  20/11/2017 / 21:49

  Prova med Flow cosmetics schampo tvål, då blir det rent. Kräver lite vana i början men det är värt det.

  • Sandra Holmäng
   Author
   21/11/2017 / 11:22

   Aah okej, tack för tipset! Ska kika in det! 🙂

 5. 20/11/2017 / 21:57

  Jag lade slingor i håret augusti 2015 och lade först slingor på nytt maj 2017, var sjukt stolt över det för före det gick jag till frisören flera gånger i året för att färga håret. Men i och med att jag la slingor så blev det ingen ful kant av utväxt, utan det såg riktigt bra ut. Jag hade alltså blonda slingor och ganska mörkblond utväxt. Så det går nog! 🙂

  • Sandra Holmäng
   Author
   21/11/2017 / 11:24

   Ah okej, nice! 🙂 Jag har alltid bara gjort slingor men jag antar att det gjorts så mycket slingor i mitt hår att jag ändå fått utväxt, men från och med nu ska jag nog se till att om jag slingar göra betydligt färre 🙂

 6. 20/11/2017 / 22:23

  Jag hade faktiskt ett färgfritt år för något år sedan! 🙂 Skrev om det här: http://nouw.com/jenniblomqvist/nyarsloftet-22179660 (inte menat som reklam, bara om du är intresserad av att läsa om min upplevelse!) Nu när jag kollar tillbaka på det så blir jag lite sugen på att köra igen, så intressant också hur mycket mitt hår blektes naturligt, från helt brunt till en naturlig balayage 🙂

  Du kan ju prova göra som jag och köra balsammetoden, hade inga som helst problem med flottigt hår då (men då igen är mitt hår så torrt så det blir inte flottigt med schampo heller) 🙂 Lycka till!

  • Sandra Holmäng
   Author
   21/11/2017 / 11:27

   Ah härligt! Ska absolut kika in det! 🙂 Jaa men det märker jag också redan nu att bara man låter det växa lite så har man en mycket finare hårfärg än vad man tror! 🙂

 7. 21/11/2017 / 03:18

  Ååh vad glad ja blir att höra att det har hållts så naturligt och bra! Jag är faktiskt en av dom som funderade för ca en månad sedan om du har lagt någon färg i bottnen då färgen ser så fin och fräsch ut! Go for it och kör mörk botten under vinterhalvåret, det passar du bra i! Du vet var jag finns då det känns som om du vill ändra färgen sedan ;D! Kramis!

  • Sandra Holmäng
   Author
   21/11/2017 / 11:29

   Jaa men alltså jag ar varit så nöjd! Du har sparat mig en 100 lapp i höst (vilket är bra för mig men sämre för dig förstås, hehe) Jaa alltså hjälp vad många kommentarer jag fått om att folk undrar om jag färgat håret, idag är ni redan två stycken, haha. Jajja troligen lär du nog se mig mot sommaren då man ju nog vill ha lite ljusare toner i håret 😉

 8. Matilda
  21/11/2017 / 22:21

  Här är en ex-beroende av att färga/slinga håret var 3:e månad som inte färgat håret på 7 år! Hade för mig förr att min naturliga hårfärg var ful, men när jag efter en misslyckad färgning förstörde mitt hår fick jag nog och bestämde jag mig för att ge min naturliga hårfärg en chans. Och jag gillar den! 🙂 Är sååå mycket skönare att inte behöva fundera på en ful utväxt eller spendera flera hundralappar hos frissan. Jag har nu bestämt mig för att inte färga mitt hår innan jag börjar få gråa hår, eller om mitt hår verkligen börjar se ofräscht ut. Och ett annat tips som också en tidigare kommentar skrev, prova på balsammetoden! Den passade inte mitt hår, men vet många som det funkat bra på. Eller i varje fall att inte använda shampon eller balsam som innehåller silikon och mycket alkohol-produkter.

  • Sandra Holmäng
   Author
   23/11/2017 / 11:19

   Aah men wow, sju år! 😀 Hehe jaa men det tror jag många tror eftersom utväxten ser så grå ut 🙂 Jag har faktiskt testat balsammetoden, väldigt kort stund dock men kände att det niog inte pasasde, kanske borde jag dock ha testat längre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *