MICRO BLADING- Före & Efter!

– Betalt samarbete med Ihohud-

sandraemilia, ihohud, micro blading, eliza beauty studio, vaasa, vasa, finland, före efter 7

I somras fick jag en förfrågan av Ihohud/Eliza Beauty Studio om jag vill göra ett samarbete med dem och testa på Micro Blading. Eftersom jag redan sen ett år tillbaka varit intresserad av att testa så kände jag direkt ja, det vill jag! Första steget var då att boka in ett litet första möte där vi gick igenom proceduren, jag fick ställa mina frågor och vi gick igenom ett frågeformulär där jag skulle svara på några frågor (tar jag mediciner, är jag gravid, har jag cancer osv.). Allt detta eftersom alla dessa kan påverka slutresultatet. Men jag svarade nej på alla de närmare 15 punkterna så det var grönt ljus för mig till att göra micro blading.

Då var nästa steg att boka in en tid. Det tog faktiskt ett tag för mig innan jag gjorde det. Trots att jag verkligen ville testa på micro blading så var jag ändå lite nervös inför det. Jag har ju aldrig gjort något typ av ingrepp så för mig var det ändå en rätt så stor grej. Men till sist tog jag mod till mig och bokade in en tid 13 oktober.

När jag väl tagit tummen ur och bokat en tid så försvann min nervositet. För varje dag som gick blev jag bara mer och mer taggad och kunde inte vänta på den dagen då det skulle ske! Tänk att inte behöva måla ögonbrynen längre! 

sandraemilia, ihohud, micro blading, eliza beauty studio, vaasa, vasa, finland, före efter 2

Mina ögonbryn före, så taggad!

sandraemilia, ihohud, micro blading, eliza beauty studio, vaasa, vasa, finland, före efter 4

Jag kom till salongen 10.30 och jag tror att jag gick därifrån efter 13.00 nån gång.

I rummet där behandlingen skulle ske fick jag bädda ner mig under en skön filt på en bänk. Det uppskattar en sån som jag som är så frusen jämt och ständigt!

Det första jag och Eliza gjorde var att diskutera vilken typ av form jag vill ha på mina bryn. Eftersom jag redan har en rätt så bra form på mina egna ögonbryn så bestämde vi oss för att bara följa min naturliga form och bara fylla i den samt göra högsta punkten snäppet högre.

När det var bestämt börja Eliza noga att mäta och rita ut mina nya ögonbryn. Då det var klart fick jag kika i en spegel och godkänna att jag gillade det jag såg och det gjorde jag!

sandraemilia, ihohud, micro blading, eliza beauty studio, vaasa, vasa, finland, före efter 5

Efter mitt godkännande smorde Eliza in mina ögonbryn med en sorts bedövningskräm. Så länge den skulle verka i 15 minuter diskuterade vi mina önskemål på färg och hur mörka de får bli. 

Jag gillar ju att ha lite mörkare bryn än mina egna och väljer alltid ljusbruna/blonda färger som är lite kallare i tonen när jag färgar/fyller i mina ögonbryn.

Som ni kan se testade hon fyra olika färger i min panna så vi kunde jämföra och se hur de såg ut i kombination med hy, ögonbryn och hårfärg.

När färgen var vald och bedövningen hade kickat igång var det dags att börja skära in små snitt, alltså mina nya “hårstrån”.

Jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes, men det var absolut inte något jag inte kunde överleva. Det tog absolut sjukare än vad jag hade trott innan men som sagt, det var en smärta man kunde uthärda. Eliza berättade att det är väldigt olika från person till person, vissa tycker som jag, att det tar rätt sjukt och vissa sa hon att somnar under behandlingen… Så de kanske inte lider speciellt mycket, haha.

Med en liten skalpell snittade hon i omgångar om tre in nya små “hårstrån”. Alltså i de små rivsåren hon skar satte hon samtidigt in färg så det blir lite som en tatuering men ändå inte.

Det värsta var kanske hur mycket det typ kittlade i brynen, ni vet så där som när man plockar ögonbrynen och börjar nysa?! Jag nös flera gånger under behandlingen, haha, men det sa hon att är helt normalt!

När behandlingen var gjord och hon putsat bort all blod smorde hon in dem med vaselin. Jag fick även med mig hem rengörande vadd och en burk med vaselin. Ögonbrynen skulle rengöras 1 gång i timmen och samtidigt smörjas in under den första dagen. Jag fortsatte sen att smörja in dem morgon och kväll i 7 dagar.

De första 7 dagarna fick jag inte träna, gå i bastu, inte röra ögonbrynen, inte duscha dem (den var rätt svår, haha) o.s.v. Eftersom att infektionsrisken är hög så måste ögonbrynen få vara i fred den första tiden!

sandraemilia, ihohud, micro blading, eliza beauty studio, vaasa, vasa, finland, före efter 6

Och så här blev det! Alltså wow säger jag bara! Det blev så snyggt! Förstås är brynen väldigt mörka i början, men de ljusnar under de sju första dagarna. Sex veckor efter första behandlingen ska man tillbaka och då justerar man det som kanske inte blev bra och om det farit bort färg helt och hållet nånstans. Jag ska tillbaka i slutet av november.

sandraemilia, ihohud, micro blading, eliza beauty studio, vaasa, vasa, finland, före efter 8

Och så här ser mina ögonbryn ut idag!

Haha alltså OMG de här bilderna skickade jag egentligen till Michelle för nån dag sedan och tänkte, herregud bara hon inte visar dem till någon… Men här sitter jag själv nu och laddar upp dem, men det är väl bra ni får se the real me nån gång ibland? 😉

Dessa bilder är alltså tagna direkt efter en dusch (nu när jag fått börja duscha normalt igen) och så där ser brynen och my face ut all natural. Alltså HUR naturliga är de inte?! Helt sjukt!

Lite har jag själv fyllt i ändarna på ögonbrynen nu när jag får sminka mig igen men det sa också Eliza att ändarna på brynen kommer hon säkert att få fylla i lite mer då de kan ljusna rätt mycket.

Men alltså jag är så nöjd! Formen är superfin och passar mig och alltså hur skönt är det inte att komma ur duschen och känna att äh, kanske jag inte alls behöver sminka mig idag, haha. Fina ögonbryn gör så mycket tycker jag och nu känner jag mig verkligen fin utan smink!

Så rekommenderar jag micro blading? Ja absolut! Ingen tvekan där inte!

Och har jag en rabattkod till er mina kära läsare, MEN JA ABSOLUT!

Bokar ni en tid för micro blading till Eliza Beauty Studio inom oktober månad så får ni 15 % rabatt! 

Använd koden: SandraEmiliaMicroBlading

Och var hittar ni denna salong då?

Jo i Rewell Center på andra våningen här i Vasa 🙂

Tycker ni att jag fick fina ögonbryn och skulle ni kunna tänka er att göra micro blading?

Min vlogg från den dagen då jag fixade mina bryn!

4
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *