Mål höst 2016- Goals Fall 2016

sandraemilia-tavling-personlig-almanacka-guld-traning-3

Nu när detta publiceras är jag högst troligen på jobb på Neste. Mina svärföräldrars Purmo Service som finns i Lillby. Jag har inte varit på jobb där sen sommaren 2015 så det ska faktiskt bli riktigt kul att få fara dit igen! 🙂

Men nu till dagens ämne, något av det bästa jag vet är att sätta upp mål! Jag älskar att skriva upp mål och att sen senare få känna att ja, jag klarade av det här målet, nu tar vi nästa! Jag insåg idag att jag har ju helt glömt bort att skriva ner mina mål för denna höst så nu får jag verkligen se till att göra det, snart är ju september över till och med. Jag hoppas att även ni skriver upp era mål, det behöver inte vara något stort så som att jag ska blir miljonär (haha nå det hoppas jag ingen har som mål för det är kanske inte så realistiskt) utan det räcker med något litet som till exempel att man ska börja gå 30 minuter mer varje vecka, eller umgås med vänner lite oftare eller kanske skaffa ett nytt jobb. Det kan vara vad som helst. Det viktiga är bara att man skriver ner sina mål, små som stora då det ökar chansen att man lyckas med 1000. Ganska bra eller hur… Känns som att det nog lönar sig att sätta de där 10 minuterna på att skriva ner sina mål, vah? 😉

Mål 1: Skolan. Jag ska klara av de två sista kurserna, bli klar med mitt examensarbete och självklart bli examinerad i december.

Mål 2: Mitt största mål är såklart att satsa på VOGA! Voga är min lilla bebis och jag ska ge det all kärlek och tid i världen så det får växa sig stort och starkt. Nu under hösten genom att jobba på bra och komma på nya strategier för att nu ut bättre. Det här är nog nått som ni kommer att få läsa mer om dock! För vi har en hel del kul inplanerat för hösten 😉

Mål 3: Träning. Min träning har ändrats lite de senaste åren. Förr var det mera 45 minuter varje dag men nu är det 1-2 h tre-fyra gånger i veckan. Och det tänker jag fortsätta på och mitt mål är som alltid att bygga en stark kropp som ska orka med mig. Att motverka min ryggvärk och magont. Självklart är synligare muskler något jag gärna vill ha men inget som jag tvingar fram. De kommer nog tids nog, ingen stress där inte, att må bra och känna mig snygg här och nu är det viktiga för mig! Dock måste jag börja stretcha mera så det är ett nyare mål jag har.

Mål 4:  Vardag och stresshantering. Jag har i höst sett till att leva lite mer i nuet, att inte alltid bara tänka på vad som ska hända längre fram. Jag har blivit bättre på att se guldkanter i vardagen och att vårda min relation med Jona. Jag är väldigt viktig med att vi endera ska få en ordentlig stund på morgonen tillsammans eller på kvällen där vi till exempel ser på tv-serier och bara tar det lugnt. Jag har också börjat sätta telefonen på tyst efter klockan 8, eller efter att jag är klar med dagens to-do list. Och det kommer jag att fortsätta med då det verkligen gör att man kan slappna av och för en stund glömma denna hektiska värld som vi lever i.

Mål 5: Bloggen och alla mina sociala kanaler. Alltså åååh!! Det här är något jag vill satsa bara mer och mer på men här känner jag tyvärr att tiden inte alltid riktigt räcker till! Och det gör mig så förbaskat ledsen! Bloggen är JAG och har varit det sen jag var typ 15 år gammal. Men men när skolan är avklarad borde det ju finnas mer tid och fram till dess får jag helt enkelt göra det bästa med den tid jag har. Men målet är såklart ändå att försöka få alla kanaler att växa.

Mål 6: Hälsa. Jag har ju alltid varit duktig på att ta hand om min hälsa och bland annat äta rätt. Så här är nog bara mitt mål att fortsätta med det. Fortsätta sträva efter att äta så lite socker som möjligt, att inte äta laktos, äta så lite gluten som möjligt, fortsätta vara halvvegetarian, äta mycket frukt och grönt, alltid läsa innehållsförteckningar så jag ser vad jag får i mig o.s.v. Jag anser att jag har en  bra syn på kost och hälsa så här vill jag nog bara fortsätta i samma spår.

Mål 7: Hår. Jag ska börja ta bättre hand om mitt hår igen! Alltså förr tog jag ju jäävligt bra hand om mitt hår och då blev det ju såklart också långt, tjockt, friskt och vackert. Men så när jag nådde drömhåret så blev jag väl för van vid att det var fint så jag slutade ta hand om det.. Eller slutade gjorde jag aldrig men om jag förr satte i vårdande produkter varje dag så har jag senaste året gjort det bara efter varje tvätt…. INTE BRA! Så nu är det ändring tillbaka till de goda vanorna då det ska i vårdande produkter i håret varje dag!

Vad är era mål? Och kom ihåg livstårtan… Tårtan kan bara innehålla ett visst antal tårtbitar… Vill man sätta till något i tårtan måste man minska på en annan tårtbit annars spränger den… Väldigt bra tankesätt som hjälpt mig otroligt mycket!

When this blogpost goes online I’m probably working at Neste. My in-laws own Neste, or Purmo service in Lillby. I have not been working here since Summer 2015 so it’s actually going to be really fun to go back 🙂

But now to today’s subject, something that I love to do is to set up goals! I love to set up goals and the feeling afterwards when you have accomplished them! Then it’s time to set up a new goal. Today I realised that I still not have done that for this fall so now it’s time that I get to it. I mean September is soon to be over. I hope that you too write down your goals, it doesn’t have to be big ones (like becoming a millionaire, haha), it’s enough with something small like walk 30 minutes more every week or spend more time with friends or getting a new job. It can be anything really. The important thing is that you write it down because it will increase your chance by succeeding with 1000. Pretty nice, huh… Maybe it then feels like it’s worth 10 minutes of time writing down your goals instead of just keeping them in your head 😉

Goal 1: School. To pass the two last courses that I have, finish my master thesis and of course take my graduation in December. 

Goal 2: My biggest goal is of course VOGA! It’s my little baby and I want to build it bigger, better and stronger. To come up with new strategies and reach more people. This fall we have planned some really fun things that I’m super excited about 😉

Goal 3: Workouts. My workouts have changed a little bit the few past years. Before I worked out 45 minutes every day but know it’s more like 1-2 hours 3-4 days a week. And that is what I will continue doing. I still want to build a strong body so my back and stomach doesn’t kill me. Of course I would love more muscles but that is nothing that I’m going to force to happen. As long as I feel good and pretty right now that’s enough for me. There’s just one thing I need to do and that is to stretch more…

Goal 4: Everyday life and stress. Now I try more to live in the present. Not always think months ahead. I have bocome better at seeing the small things in life and nurchuring my relationship with Jona. Everyday I try to have a long breakfast with him or to take it easy in the evening and watch some tv-series with him. I have also started to put my phone on silence after 8. Or after that I’m done with my today’s to-do list.

Goal 5: My blog and all of my social channels. THIS is what I want to put more time and effort on to build everything bigger but right now I just don’t have the time… So I just have to do the best I can with the time that I have. 

Goal 6: Health. I’ve always been good at taking care of myself and to eat healthy. So I will only continue with what I’m already doing. Avoiding sugar, lactos and gluten, be half-vegetarian and to eat a lot of fruit and veggies.

What goals do you have? And remember the lifecake. A cake can only have a few pieces in it… If you want to put something new into the cake you have to make the other pieces smaller… This is a smart way of thinking and it has really helped me!

2
Follow:

4 Comments

 1. 23/09/2016 / 13:43

  Va många bra mål! 🙂 Jag borde nog också lägga upp några mål, men just nu känns det som att det enda jag hinner med är skolan och slutarbete…

  • Sandra Holmäng
   Author
   23/09/2016 / 22:02

   Åh tack! 🙂 Jaa förstår känslan… Men bara en liten, liten sak kan vara tillräckligt och väldigt upplyftande! 🙂

 2. M
  24/09/2016 / 14:48

  Kul att läsa om dina mål. Hoppas också att ett av dina mål är att leverera ännu fler snygga outfits 🙂

  Själv vill jag äta bättre
  Träna ännu lite mer kanske

  • Sandra Holmäng
   Author
   24/09/2016 / 15:30

   Tack! 🙂 Hehe jaa det behöver jag inte sätta upp mål på för att göra 😉

   Jaa må-bra mål, det är bra 🙂 Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *