Johannas Poké Bowl- Recept

sandraemilia, poke bowl, recept, recipe, lifestyle, healthy food, blogger 3

Hej på er! Ibland är det bästa jag vet att få dela med er recept på något som jag själv inte kan få nog av! Den här gången ska ni få ta del av ett recept som min vän Johanna bjöd på när jag, Johanna & Emilia hade vårt pyjamasparty tidigare i höst. Jag måste medge att jag själv var lite skeptisk när hon dukade fram med tji där fick jag! Hade lite glömt bort att jag sparat hennes recept på telefonen när jag förra veckan plötsligt råkade se receptet på min antecknings app. Bestämde mig för att direkt åka och handla och gjorde samma kväll denna bowl till mig och min vän Mayss. Alltså oj så gott det var! Jag fortsatte att äta denna bowl och gick för att köpa fler ingredienser när de gamla tog slut… När Jona kom hem för jullov bjöd jag även honom.

Precis som mig var han lite skeptisk till det hela men han slukade poké bowlen i ett huj och sa att det här måste vi göra igen. Nästa dag när jag kom hem från jobbet, vad väntar då på bordet? Jo en poké bowl som Jona gjort i ordning, haha. Allt som allt tror jag att jag den senaste veckan ätit poké bowl ungefär 8 gånger, haha… Så det säger väl något om hur gott och fräscht det är!

Vad är en poké bowl då? Jag var tvungen att googla lite och såg att det är en Hawaiiansk maträtt. Basen består av ris, gärna t.ex. basmati ris, och någon typ av fisk. Sen är det bara att toppa med precis vad som helst!

Det fina med att bjuda på denna maträtt är att precis som med tortillas så får gästen själv plocka det hen tycker om och man behöver inte oroa sig för att gästen kanske inte tycker om det man bjuder på.

I Johannas poké bowl och den jag och Jona gjort så har vi i alla fall följande ingredienser:

  • Basmatiris
  • Räkor
  • En sås gjord på: 1 msk sriracha, 2 msk sesamfröolja (vanlig rapsolja hade jag dock hemma), 3 msk soja
  • Mango
  • Gurka
  • Avocado
  • Lime
  • Purjolök

Åh alltså testa detta recept och låt mig veta sen vad ni tyckte! 🙂

sandraemilia, poke bowl, recept, recipe, lifestyle, healthy food, blogger

sandraemilia, poke bowl, recept, recipe, lifestyle, healthy food, blogger 2

1
Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *