HOW DO I THINK WHEN I PUT TOGETHER AN OUTFIT?

Det här är egentligen ett gammalt blogginlägg från förra bloggen men jag tyckte att det var så bra så jag antog att ni kanske vill läsa det igen 🙂

This is actually an old post from my autre blog but it’s quit good so I thought you would loike to read it again 🙂

outfit-pencil-skirts-turtleneck-hat-sandraemilia-3

Jag fick nyligen en rolig fråga om att göra ett blogginlägg där jag beskriver hur jag tänker när jag sätter ihop mina outfits. Som ni säkert kan gissa så är inte det det enklaste att skriva ner, haha. Men jag ska försöka och förhoppningsvis kommer ni att få några tips från det! 🙂

I recently got a really fun request about making a blogpost where I describe how I think when I put together my oufits. As you probably can guess that’s not an easy thing to write down, haha. But I’m gonna try and hopefully you will get some tips from it! 🙂

Till att börja med! Allting startar med att alla plagg har sin egna plats i garderoben! Om allting är överallt och du inte hittar något, tro inte att du då kommer att lyckas sätta ihop fantastiska looks 😉 Ni borde se min garderob (kanske borde jag göra en video till er så ni kan se hur jag har organiserat den?!), varje plagg har sin egen plats. Tröjor är med tröjor (och enligt färger), byxor är med byxor, toppar är med toppa osv. Och jag städar min garderob åtminstone 6 gånger om året! Jag slänger, säljer och ger bort sådant som jag inte använder. Och jag har en extra klädlåda där jag sätter plagg som jag vill spara men som jag inte vill använda just nu. Så tro mig, jag har stenkåll på min garderob. (Om du inte vet hur du ska organisera din garderob så kan du alltid anställa mig och VOGA 😀 )

Sedan så går jag 1-2 gånger varje månad igenom mina plagg och letar efter sådant som jag inte använt på länge. Dessa plagg sätter jag ihop till färdiga outfits så jag har alltid runt 20 färdiga looks så att jag inte varje morgon behöver fundera ut vad jag ska bära.

First of all! It all starts with having all pieces of clothing in the right place in the wardrobe! If everything is just everywhere and you can’t find anything, don’t think you will succeed in putting together great outfits 😉 You should see my wardrobe (maybe I should make you a video where you’ll get to see how I’ve organised it?!), every piece of clothing has it’s own place. Knits are with knits (in the right colours), pants are with pants, tops are with tops and so on. And I clean my warbrobe at least 6 times every year! I throw, sell and give away clothes that I don’t use. And I have an extra clothing box where I put pieces that I want to save but just don’t want to use right now. So believe me, I have total control over my wardrobe. (If you don’t know how to organise your wardrobe you can always hire someone to help you with that, for example me 😀 )

Then I one or two times every month go trough my clothes and look for garments that I have not used in a long time. I take those garments and put together outfits so I always have like 20 outfits so I don’t every morning have to figure out what to wear.

outfit-sandraemilia-freequent-dress-klanning-monster-4

När jag shoppar köper jag alltid kläder som jag vet att passar min kropp! Jag älskar trendiga kläder men jag skulle ALDRIG köpa något som inte passar min kropp! Återigen, om du inte vet hur du ska analysera din kroppsform, färger, anatomiska förutsättningar osv, anställ någon som kan hjälpa dig med det (till exempel mig, hehe). Så när jag plockar ihop outfits tänker jag alltid på vad som ser bra ut på mig, vad som passar mina ben, min övrekropp, min midja osv. Jag vet exakt vad jag aldrig nånsin skulle bära!

When I go shopping I always buy clothes that I now fit my bodytype! I love trendy cltohes but I would NEVER buy clothes that doesn’t fit me and my body! Once again, if you don’t know how to analyse your bodytype, colors and so on, hire someone to help you with that (for example me, hehe). So when I put togheter outfits I always think about what looks good on me, what looks good on my legs, upper body, waist and so on. I know exactly what I should never ever wear! 

sandraemilia-outfit-pink-skirt-asos-white-tee-bikbok-6

Så var får jag inspiration ifrån? Från allt! Människor i min skola, som jag träffar, filmer, böcker, tidningar, bloggar, outfitsidor som lookbook och pinterest osv. Det är svårt att beskriva hur jag tänker när jag sätter ihop mina outfits! Men jag gillar att tänka mig själv som klassiskt feminin med en touch av trendig och personlig. Så från det plockar jag ihop mina outfits. Jag skulle aldrig kopiera en hel look, utan det är att jag låter mig inspireras… Som ni märker, det är svårt att beskriva den här delen om hur jag tänker.

Men jag hoppas att detta gav er några idéer över hur jag tänker, fråga om ni undrar över något 🙂

So where do I get my inspiration from? From everything! People in my school, people I meet, movies, books, magazines, blogs, outfit sites like lookbook and pinterest and so on. It’s so hard to describe how I think when I put togehter outfits! But I like to think myself as classic feminine with a touch of trendy and personal. So from that I put together outfits. I would never copy an entire look, it’s more that I just let me get inspired…. As you can see, it’s hard for me to describe how I think.

But I hope that this gave you some idea of how I think, ask if you have questions about it 🙂

 

0
Follow:

4 Comments

 1. Erika
  14/09/2016 / 08:40

  Hej, jättebra inlägg! Jag har också funderat på att göra färdiga looks, men hur gör du det? Hur kommer du ihåg dem liksom? Tar du foto på dem eller?

  • Sandra Holmäng
   Author
   14/09/2016 / 16:02

   Hej Erika! Oj tusen tack! 😀 Jag har ett skilt hyllplan, ett litet större i garderoben, där jag i högar sätter de enskilda outfitsen, byxorna, tröjan, jackan, kanske nått smycke till osv, det som jag tänkt till alltså. Eller så kan jag också hänga upp på en hängare alla plagg som ska bli en outfit 🙂

  • Sandra Holmäng
   Author
   15/09/2016 / 18:51

   Hihii jaa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *