GARDEROBSTIPS och video på när jag rensar i garderoben

garderob städning, sandraemilia, tips

Hej på er! Eftersom att hösten är här tycker jag att alla nu ska gå igenom sin garderob och rensa. Gärna med hjälp av VOGA Styling såklart 😉 Vår garderobsdetox har varit uppskattad då man får hjälp med att veta vad som faktiskt passar en, vad som borde sättas bort och vad som borde köpas till för att göra den mer komplett. Men hur som helst, gillar du att rensa själv kommer här mina bästa tips!

 • Rensa hellre ofta än sällan. Åtminstone 2 gånger per år, men gärna 4 eller mer!
 • Ordna i kategorier. Till exempel en låda med festtoppar eller finare toppar, en låda med vita toppar, en hög med mönstrade byxor, en klädstång med skjortor o.s.v.
 • Om det går ska du sortera enligt färg.
 • Säsongsplagg ska plockas bort! Till exempel nu plockar du bort shorts, kjolar samt alla andra somriga plagg som du vet att inte kommer användas förrän till våren igen. Dessa plagg viker du ner i en låda som du ställer på vinden/i ett annat skåp än din garderob.
 • Är plaggen trasiga, allt för noppiga SLÄNG!
 • Har du inte använt plagget på väldigt länge eller är de för små/för stora GE BORT/SÄLJ!
 • Känslomässiga plagg, alltså plagg som du vill ha kvar på grund av något fint minne viks ner i en låda eller hängs upp i ett annat skåp än din garderob.
 • I garderoben ska det bara finnas plagg som du kan tänka dig att använda den här månaden och nästa. Känns det inte så väljer du ett av alternativen ovan.
 • Håll det enkelt och om det är möjligt försök att skapa så bra utrymmen som möjligt för dina kläder. Trots en liten garderob så kan man kategorisera med hjälp av lådor, stänger samt andra smarta lösningar. Här nedan kan ni också se ett kollage jag gjorde för nått år sen på smarta lösningar för garderoben. Allt i kollaget kommer från Ikea.
 • Ha till exempel ett hyllplan där du viker ihop färdiga outfits. Då slipper du klädpanik på morgonen!

resizedimage720405-Blogga79

Och här kommer nu avslutningsvis en video på när jag själv rensar! Kom ihåg att prenumerera på min kanal och trycka tummen upp om du gillar mina videor och vill vara först att se dem 🙂 Har du önskemål på nya videor så är det bara att slänga in en kommentar så fixar jag det!

1
Follow:

2 Comments

 1. T.
  07/09/2016 / 09:16

  Åh så inspirerande! Nu börjar min garderobsränsning med 😀 Ett tips jag har ti dej e klädbytarkväll med kompisar/bekanta! Vi brukar med mina kompisar byta lite läder sinsemellan, ibland om det e frågan om ett dyrare plagg så kan man betala någon slant för det. Funkat bra för mej och mina vänner!
  Har du nåt tips på vad man ska göra med de kläder som man använt bara en dag, de e inte smytsiga å inte helt rena heller (eventuellt lite unken lukt underarmarna). Man vill ju int direkt sätta in i skåpet eller slita på kläderna å tvätta dem helatiden.

  • Sandra Holmäng
   07/09/2016 / 16:12

   Men tack så mycket! 😀 Hehe det låter bra!

   Ah jo vi har faktiskt pratat om att göra det nångång men det blir bara aldrig av haha 😀

   Vintertid hänger jag ut kläderna och vill jag fräscha upp till exempel under armarna så sköljer jag bara under kranen med ljummet vatten och olivtvål. Eller tar med i duschen till exempel och sköljer av plagget samtidigt som jag låter hårinpackningen värka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *