COFFEE PEELING ~ Kaffe Peeling

sandraemilia, coffee peeling, kaffe peeling, beauty, blog

Hej på er! Har ni testat att peela er kropp med kaffe pulvret som lämnar efter att man kokat kaffe? Jag har testat det några gånger nu och det är såå skönt! Det har den där perfekta peeling effekten så att man känner hur det verkligen tar bort all död och torr hy, det masserar skönt och det häftiga är hur hyn känns efteråt. Väldigt fast och len som att man redan smort in sig?! Dessutom gör ju kaffedoften att man känner sig uppfräschad och pigg efteråt. Om ni inte testat kan jag verkligen rekommendera det. Istället för att bara kasta bort kaffi purona (som vi säger på min dialekt) efter att du kokat ditt kaffe så sätt bara filtret i en skål och lämna det i duschen tills du ska gå nästa gång. Jag dricker ju inte själv kaffe men Jona har varit så snäll och sparat kaffefiltren med kaffe i åt mig 🙂 Så testa ni också!

Här googlade jag fram några orsaker till varför det är bra att använda kaffe som peeling:

 • Det första självklara är ju att om du ändå är en sån som dricker kaffe eller som jag har en sambo som dricker kaffe så blir ju din peeling egentligen helt gratis.
 • Koffeinet har en stärkande effekt och förbättrar metabolismen (ämnesomsättningen).
 • Det innehåller allt från vitaminer, mineraler, fetter, proteiner och kolhydrater som hjälper till för att hålla huden vacker.
 • Kaffepeeling sägs ska kunna motverka celluliter en aning.

Om du vill kan du också blanda kaffet med t.ex. honung, havssalt, vegetabilisk olja och yoghurt, alla ingredienser som är bra för hyn.

Kommer du att testa detta eller har du testat? 🙂

Jag måste bara berätta vad Jona sa när han såg mig fota denna bild haha. Han skrattade och tyckte att det var det fulaste han sett och att han ska nog minsann också ta en liknande bild men använda snus istället, alltså hoho. Haha!

4
Follow:

2 Comments

 1. 31/08/2017 / 21:21

  Håller med dig till 100%!! Använder mig också utav “kaffi-puruna” som en kroppspeeling!!! Jag blandar dock i lite kokosolja, det gör att huden blir såååå mjuk och len efteråt!!!!!! Och fina bilder också!! 😀

  • Sandra Holmäng
   Author
   01/09/2017 / 11:49

   Jaaa såå braa!!! 😀 Jaa men kokosolja är ju perfekt till detta! 😀 Tusen tack! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *