Att Älska sin Vardag!

sandraemilia, interior, decorations, flower, roses, livingroom

Att kunna säga att man älskar sin vardag, det är fantastiskt tycker jag! Det är säkert många som idag upplever det svårt att tycka om sin egna vardag med tanke på hur instagram, alla bloggar och facebook ser ut. I flödena florerar alla möjliga sorters bilder på när folk reser, äter gott, bor vackert och har till synes perfekta relationer.

Tack och lov har jag alltid haft ett kritiskt öga gällande alla dessa vackra bilder. Visst är det så fantastiskt som det ser ut på bilderna men samtidigt vet jag också att skulle bilden riktas åt ett annat håll eller in i människan som tagit den fantastiska bilden skulle man få se något helt annat som kanske inte är lika åtråvärt. Det gäller att inspireras av alla dessa bilder men aldrig låta dem påverka en till att tycka att ens eget liv och vardag suger.

Som sagt, jag älskar min vardag! Jag är så otroligt tacksam över var jag befinner mig just nu. Inte för att jag mår bättre där var jag är nu än vad jag gjorde när jag för 5 år sen bodde hemma och var långt ifrån var jag är idag. Nej nej, min vardag var lika fantastisk då som nu!

Hur man trivs med sin vardag tror jag har allt att göra med ens inställning och vad man väljer att göra med det som erbjuds en.

För mig är det viktigt med variation. Jag älskar att ingen dag i mitt liv är den andra lik. Som egenföretagare och bloggare vet man aldrig hur det ser ut mer än 1-3 veckor framåt. Dessutom har jag ju mitt 12 timmar i veckan jobb på Gina Tricot där jag heller inte har några fasta tider. Ibland jobbar jag kväll och ibland jobbar jag morgon. Ibland jobbar jag bara fyra timmar åt gången och ibland sex timmar.

Variationen gör att varje morgon och varje kväll ser olika ut. Till exempel idag jobbar jag hemifrån med att redigera bilder från ett bröllop och en förlovning samtidigt som jag också skriver på detta blogginlägg, såklart. Mitt i allt arbete kände jag för att gå och träna. En timme på Easyfit och jag tränade i ett lugnt tempo överkropp med fokus på axlar.

Innan dess njöt jag av en underbar frukost, som vanligt mina bananplättar. Nej jag tröttnar aldrig men har verkligen insett att det är stekpannan som gör skillnaden 😉 #sensuellfrånIkea

När jag kom hem från gymmet kunde jag i lugn och ro njuta av en god lunch. Idag var den lite extra god då det fanns rester från igår kväll när jag och Jona åt tortillas.

Men det är inte bara det här i sig som gör min vardag så fantastisk. Det är inte bara tack vare mina jobb som jag trivs och mår så bra utan det är de små sakerna som gör skillnad. Eller ska vi säga, det är min inställning som gör att jag ser de små sakerna som gör skillnad.

Vad är då alla dessa små saker som gör skillnad i min vardag? Det kan verkligen vara vad som helst. Så klart möjligheten till att kunna träna och äta hälsosamt. Men också att jag varje dag lyssnar på eller läser något som får mig att må bra.

När jag får tillfälle till det lyssnar jag alltid på en podd. Alltid när jag städar, tränar, cyklar nånstans, sminkar mig, ja alla små stunder där jag kan trycka på play för mina favoritpoddar så lyssnar jag. Just nu är favoriterna Framgångspodden, Karriärpodden, Josefin och Vanja, Den Friska Vargen och Säker Stil. Vad alla dessa har gemensamt är att de på nått sätt hjälper till att förbättra mig som person, de inspirerar och påminner mig om vad som är viktigt, hur jag ska leva och tänka för att må bra och uppnå mina drömmar. Dessa poddar är alltså extremt viktiga för min vardagslycka.

Just nu håller jag på och läser The Secret igen, men denna gång läser jag ungefär 2 sidor per kväll högt, så både jag och Jona ska kunna lyssna och inspireras. Samtidigt som jag hoppas förbättra min engelska, haha.

För mig är det viktigt med ett städat och vackert hem. Därför går ungefär 20 minuter varje dag åt till att plocka i ordning, bädda, diska undan och sopa i lägenheten. Oftast gör jag detta varje morgon för då känner jag att jag kan påbörja min dag på rätt sätt.

Förutom städningen har jag en annan morgonrutin. Jag älskar gröna växter och min kärlek för växter blir bara större och större hela tiden. Just nu har jag flera växter som jag nästan varje dag vattnar och duschar. Dessutom har jag lägenheten full av blad som jag tagit från Forsby bland annat. Jag har till och med fått frågan om jag odlar hash, haha, bara för att det finns så många blad överallt. Jona skämtar också med mig väldigt ofta om jag tänkt skapa en djungel, haha. Men som sagt, mina blad och växter skänker mig vardagsglädje och vill du hitta vägen till mitt hjärta så ge mig en blomma eller växt 😉

sandraemilia, interior, decorations, flower, roses, white, bedroom, 2

På tal om Jona så att få pussa på honom varje dag är utan tvekan en av de större glädjebringarna i min vardag.

Är jag hemma i Forsby kan bara det att få stirra ut över det öppna landskapet nedanför vårt köksfönster göra väldigt mycket för min sinnesstämning.

Listan på alla saker som gör min vardag fantastisk kunde göras hur lång som helst. Men här tänkte jag sätta punkt för att ni ska orka läsa igenom denna text.

Men nu är jag ju också nyfiken på att få höra om er vardag. Älskar du din vardag och varför? Om inte så vad tror du skulle kunna förbättra den? Är det bara din inställning eller finns det annat som borde förändras? Kommentera gärna så kan vi diskutera vidare! 🙂

 

3
Follow:

8 Comments

 1. Johanna
  12/07/2017 / 21:22

  Jag är vårdledig med vår 2,5-åriga dotter. Varje dag när jag går vår dagliga vagnpromenad känner jag precis den känslan du beskriver! Tacksamhet över livet och hur bra jag har det! Även om vardagen med en trotsande 2-åring kan vara tuff! Men jag uppskattar att jag har möjlighet att vara hemma med henne såhär länge, tack vare fast jobb att gå tillbaka till sen och en make med så pass bra inkomst att pengarna räcker fast jag är hemma. Jag försöker tänka positivt och inte reta upp mig på saker som jag inte kan påverka. Sen försöker jag se till att jag får tillräckligt med sömn och undviker stress, för det påverkar mitt humör väldigt negativt, har jag märkt.

  • Sandra Holmäng
   Author
   13/07/2017 / 13:23

   Åh vad härligt! Jaa men precis, samma här, ibland måste man bara inse att en irritation som i stunden kan kännas som hela världen, bara kommer att glömmas bort efter en dag eller två. Så är det, sömn och att undvika stress är viktiga nycklar till vardagslycka! 🙂

  • Sandra Holmäng
   Author
   13/07/2017 / 13:23

   Nämen tusen tack, vad glad jag blir! 🙂

 2. 12/07/2017 / 22:30

  Jo, jag älskar också min vardag. Även om det är jätteskönt med semester nu 🙂

  Att få syssla med det jag vill, i lagom doser: undervisa, forska lite, inspirera andra till att träna och må bättre… att få jobba deltid så att jag får tid för återhämtning, att kunna glädjas över att mina barn är vuxna och att jag inte tycks ha gjort några större misstag eftersom de är så trevliga människor 🙂 att jag har en fin man som älskar mig, att vi har tak över huvudet och mat på bordet… att mina föräldrar lever och mår bra trots att de börjar vara gamla…

  Just nu har jag inget behov av förbättring. Men, om ett år kanske jag vill vara tjänstledig för att se om jag skulle klara mig med mitt företagsjobb, jag behöver ju bara 50 %. Det skulle vara spännande och också ta bort en del av den negativa stress som trots allt gott smyger sig på ibland. Fast då kanske jag skulle få annat att stressa för? Det vet jag ju inte förrän jag har prövat.

  • Sandra Holmäng
   Author
   13/07/2017 / 13:25

   Jaa, allt låter fantastiskt! 🙂

   Precis, jaa men så är det, stress finns väl oavsett antar jag? Men nä man vet ju inte förrän man testat! 🙂

 3. 13/07/2017 / 10:05

  Jag hör absolut också till skaran av vardagsälskare! Har förvisso bara varit egenföretagare och entreprenör i ett par månader men det känns verkligen som att jag har hittat hem i mitt nya arbetsliv och bloggbranschen. Underbar känsla och jag älskar att vara min egen chef och att ingen dag är den andra lik! ?

  • Sandra Holmäng
   Author
   13/07/2017 / 13:31

   Va härligt! 🙂 Ja och inte behöver man ju vara egenföretagare för att ha en fantastisk vardag, vi är ju alla olika och vissa trivs bättre och är lyckligare med fasta tider där de inte själv behöver ha allt för stort ansvar över något.

   Men håller med dig, det är fantastiskt för oss som älskar variation att ingen dag är den andra lik! 😀 Härligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *