• Månadslistan View Post
 • Arbetsresa till Stockholm

  Ni som följer mig på instagram (sandraemiliah) så har ju de senaste dagarna kunnat följa att jag varit på jobb i Stockholm. Men jag har en känsla av att ingen riktigt förstått exakt vad jag gjort där, då jag knappt själv visste när jag åkte vad det var jag gett mig in på, haha.

  Det är förresten jag i ett nötskal. Det jag ska ta mig an är oklart, jag vet typ vad som gäller, men inte allt, och istället för att ta reda på fakta så bara kör jag och tänker äh, det löser sig, vad är det värsta som kan hända, haha.

  Men vi tar allt från början så att pusselbitarna kan falla på sin plats. För ett par veckor sen blev jag kontaktad av Jonas chefs fru som jag vet sen tidigare att äger finska hattföretaget Tella. Hon förklarade att de i mitten av september kommer att ta Tella till Stockholm för att visa upp produkterna på en modemässa, Modigt mode. Och nu ville hon ha med mig som marknadsförare och försäljare, mycket för att jag ju såklart då, pratar svenska. (Inte ofta man i Finland får jobb på grund av den orsaken, haha.)

  Här ska då nämnas att det här vet jag nu, efter att allt är över. Med mina svaga finskakunskaper så visste jag knappt vad Liina-Maaria, ägaren till Tella, skrev till mig. Men jag tänkte HELL YEAH, tackade ja och hoppade lyckligt runt i vardagsrummet. Som sagt, jag förstod inte mycket av det jag ska göra, men äh, det löser sig!

  En tid innan Stockholm blev jag kontaktad en gång till och denna gång undrade Liina-Maaria om jag tillsammans med Jona ville ställa upp som modeller för nya sommar och höstkollektionen 2019. Kul tänkte jag och tackade ja. Så en måndag åkte vi iväg till Kurikka och där på ett vackert öppet fält fotade vi mängder av produkter, skepparmössor, hattar, baskrar mm!

   

  sandraemilia, modell, tella, finland, 2

  image1

  sandraemilia, modell, tella, finland,

   

  Dagen då vi äntligen skulle åka till Stockholm kom och förra veckans söndag tog jag bussen till Kurikka för att sitta på med Liina-Maaria och Emma ner till Åbo där vi tog båten över till Stockholm. Där väntade även Stiina som skulle med och som hade samma arbetsuppgifter som mig.

  I Stockholm bodde vi på Hotell Riddargatan på Östermalm och måndag förmiddag fick jag och Stiina tillsammans gå runt bland enligt oss själva, passande affärer för Tella, alltså affärer där vi ansåg att Tellas produkter skulle passa att säljas. Vi gick runt i centrum, visade upp våra produkter för butiksägare samt inköpare och skapade nya kontakter helt enkelt. På eftermiddagen mötte vi upp de andra på Finska Ambassaden där Modigt Mode Från Finland skulle gå av stapeln! En lite mässa skulle man kunna kalla det där 11 finska märken skulle visa upp sina bästa produkter i hopp om köpare eller publicitet i något svenskt modemagasin. Journalister, butiksägare och influencers skulle senare på kvällen anlända för att ta sig en titt vad finska modemarknaden har att erbjuda!

   

  image1 (1)

  Finska ambassaden i Stockholm

  image3

  IMG_5832

   

   

  Och vilka märken! Alltså WOW vad Finland kan! Jag kommer att göra ett helt eget inlägg om dessa märken och varför de fångade min uppmärksamhet. Ni som brinner lite mer för just hållbart mode ska hålla utkik efter detta inlägg!

  Så kvällen gick för min del ut på att mingla, knyta kontakter och berätta om Tella till allt och alla. En rolig upplevelse då många av de stora modeföretagen i Stockholm var på plats.

  sandraemilia, tella life

  sandraemilia, finsk ambassaden Stockholm

  sandraemilia, stockholm, outfit

   

  Tisdag bestod återigen av att boka möten, gå på möten och knyta kontakter runtom på stan. Förutom jobb har vi såklart hunnit äta på fina och mysiga restauranger. Men i övrigt har det mest varit jobb på schemat och jag var så slut när jag väl kom hem igen! Tänk er minutschema flera dagar i sträck samtidigt som jag såklart har varit på helspänn för att förstå finskan alla runtom mig pratat. Men det fina med detta var att jag definitivt kände att jag lärde mig mer finska!

  Onsdag var det faktiskt samma sak men hemma i Finland och i Tammerfors. Så det har verkligen varit en så otroligt rolig upplevelse som har lärt mig så mycket!

  sandraemilia, blazer, checkered, aw18

  Min enormt snygga skepparmössa i skinn är såklart från Tella, den har fått så mycket beröm!

  IMG_5739

  För fler bilder gå in på min insta, där i händelseflödet så har jag sparat en “Stockholms” lista.

  sandraemilia, pink coat

   

   

  3
  Follow:

  4 Comments

  1. 01/10/2018 / 22:23

   Wow vilka miljöer! Kepsen passar förresten såå bra på dig! 🙂

   • Sandra Holmäng
    Author
    02/10/2018 / 08:47

    Jaa visst! 😀 Tack! <3

  2. 03/10/2018 / 18:58

   Det låter ju så roligt och som ett väldigt stort och seriöst samarbete! Härligt <3 förstår bra att du hoppade runt i vardagsrummet haha. Blir kul att se resultatet!

   • Sandra Holmäng
    Author
    03/10/2018 / 19:01

    Tack! Ja verkligen! 😀 Hehe jaa 🙂

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  Looking for Something?