• Renovation
  View Post
 • Fashion inspiration View Post
 • Är det nån vits med PT? Framsteg?

  – Samarbete med Wonnes Wellness –

  VOG_0447

   

  Hej på er! Ni som följt med vet att jag i samarbete med Yvonne och hennes företag Wonnes Wellness  har haft henne som PT och följt ett träningsprogram. Läs mitt tidigare inlägg om det här, där skriver jag om varför jag vill ha PT och vad mina mål är.

  Jag tänkte att det kunde vara dags för en uppdatering om hur det gått och vad mina tankar om att ha en PT är.

  Jag har då haft ett program som jag utför själv (ett på gym och ett hemma) och sen träffas vi med jämna mellanrum för att se hur det går. På bilderna ser ni då vi träffades utomhus och när vi gick igenom bland annat teknik för body pump som överlag är ett pass jag går på rätt ofta. Vi har haft en träff och träning på gym och nu även en hemma hos mig.

   

   

  VOG_0450

   

  Jag har ju överlag rätt mycket problem med t.ex. höfter, axlar, handleder, rygg och så vidare. Och efter våra träffar har jag verkligen insett varför det är så bra att ha en personlig tränare! Jag har alltid varit duktig på att hitta nya övningar och kolla upp träningsteknik från youtubevideor, så jag tycker att jag har haft en helt okej grundteknik och gör det mesta rätt enligt allmänna träningstips. Motivationsbrist till att träna lider jag också väldigt sällan av. Så många gånger har jag kunnat tänka att äsch, varför skulle jag behöva en PT egentligen?

  MEN! Under träningarna med Yvonne så kollar hon noga på hur min kropp rör sig och ger vid varje övning små, små tips på hur jag kan justera mig för att få en mer skonsam rörelse! Och jag kände verkligen stor skillnad och har känt stor skillnad nu i efterhand när jag tränar på gymmet, hemma och går på pass. Det kunde handla om så enkla saker som att när jag gör squats så ska jag stå lite bredare än vad som är “vanligt” för då är det bättre för just mina höfter. Eller att jag som får så ont i nacken av alla magövningar inte behöver kolla upp i taket utan kan hålla hakan betydligt lägre ner vilket visar sig vara mer skonsamt för just mig, vilket är motsatsen till vad typ alla gruppträningsinstruktörer sagt! (Men troligen säger de kolla upp i taket eftersom  många troligen fuskar under magövningar och inte använder just magen utan bara böjer lite på nacken).

   

   

  VOG_0459

   

  Så där fick jag verkligen svart på vitt vilken skillnad en PT kan göra! Även för mig som är van att träna och har tränat snart 15 år. Övningarna blir verkligen anpassade efter MIN kropp och hur den rör sig! Yvonne är dessutom duktig på att förklara hur det ser ut på insidan av kroppen, så att man även själv kan förstå hur ens muskler troligen rör sig så det då blir ännu enklare att förstå varför det är bra att göra på ett visst sätt!

  Så jag kan verkligen rekommendera PT till alla! Nybörjare och till de som vill ta sin träning till nästa och kanske en ännu säkrare nivå!

   

  VOG_0465

   

  Har du haft PT och vad är dina erfarenheter? Om inte, varför inte och skulle du vara intresserad? 

   

  VOG_0468

  VOG_0480

   

  Haha när vi skulle fota dessa bilder hade jag SÅN träningsvärk så jag knappt kunde röra på mig, haha.

  3
  Follow:

  2 Comments

  1. 09/09/2018 / 17:57

   Härligt att du verkligen satsat och har PT! Jag har aldrig haft men ska absolut testa nån gång ! 🙂

   • Sandra Holmäng
    Author
    09/09/2018 / 19:22

    Jaa absolut, det ska du verkligen! 🙂

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  Looking for Something?